Ouă picante (deviled eggs)

oua-picante-amalia-1

Am tot citit despre ele si m-am intrebat probabil la fel ca si voi, de ce ouale diavolului? Am gasit o posibila explicatie pe blogul altohartley-com, unde autorul unui articol intulat la fel presupune ca denumirea este din istorie si din diferite conotatii ale limbii. De-a lungul timpului in mai multe limbi si bucatarii exista o traditie de a se referi la alimentele calde, piperate sau picante ca fiind rele. Probabi stiti si voi celebrul sos de rosii iute Arrabiata, numele lui se traduce literal prin furios.

Aceste oua picante sunt umplute cu un amestec cu mustar, piper si boia, la care tarziu s-a adaugat si maioneza. Ele se mai numesc si oua umplute, oua imbracate sau oua rusesti. Termenul de deviled egg – oul diavolului provine dintr-un termen culinar din secolul al XVIII- lea pe care Dictionarul englez Oxford l0a folositi initial pentru a descrie un fel de mancare prajit sau fiert care era foarte condimentat, iar acest lucru a fost folosit in cele din urma pentru a include mancarurile picante pline de condimente. In cele din urma a fost folosit pentru a descrie ouale.

De unde provin ouale de diavol? Ei, tocmai in Roma antica, ouale erau fierte asezonate cu sosuri picante si apoi servite la inceputul meselor.

Asadar sunt un preparat extrem de vechi care mereu are succes mai ales ca aperitiv la petreceri si stim si noi ca nu exista petrecere traditionala fara oua umplute.

Trebuie sa mai avem in vedere ca aceste oua umplute picante se pot personaliza dupa bunul plac adaugand sos siracha ( doua sticle am in frigider atat de mult il iubesc), muraturi,bacon prajit, marar, creveti, jalapeno, somon afumat sau avocado. Oricum sunt grozav de bune si sunt sigura ca si voua o sa va placa.

Eu am preparat varianta clasica pe care v-o impartasesc si voua.

Oua picante ( deviled eggs)

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 1 lingura crema de branza
  • sare, piper
  • boia iute sau fulgi de chilli

Recomand sa folositi oua mici, au un aspect mai frumos,

Ouale se fierb tare, apoi se pun imediat sub apa rece si se curata de coaja.

Se taie in jumatate si intr-un bol se pun galbenusurile pe care le scoateti usor cu o lingurita.

Eu le-am pus direct in vasul de la robotul de bucatarie.

Adaugam maioneza, mustarul, crema de branza, sare, piper si amestecam pana se formeaza o crema fina.

oua-picante-amalia-2

Umplem ouale si deasupra punem boia iute sau fulgi de chilli.

oua-picante-amalia-3

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Ouă picante (deviled eggs)”

  1. O reteta pe care o pregateam demult,inainte de revolutie, fara crema de branza care nu exista atunci.Multumesc de mii de ori pentru retetele minunate pe care ni le oferiti.

    1. Olivia, si mama le facea doar ca punea putina smantana…crema de branza le da o alta consistenta si parca mai preia din grasimea maionezei. Cred ca se poate inlocui cu iaurt grecesc de exemplu.Ma bucur ca retetele sunt pe placul dumneavoastra :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.