Tort cu capsuni si frisca

Tort cu capsuni si frisca (Tort 1)   imagine reteta

Un tort racoritor, dulce acrisor pe care l-am facut aseara fara nicio ocazie speciala :). 

Puteti sa-l faceti si sub forma de prajitura.

Ingrediente ( forma diametrul 22 cm):

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 50g ciocolata maruntita ( optional )

Pentru crema:

  • 500g capsuni
  • 4 linguri zahar 
  • 1 plic praf de budinca cu aroma de capsuni

Pentru decor:

  • 400ml frisca ( va ajung si 250)

1. Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana ce acesta se topeste. Adaugam rand pe rand galbenusurile si mixam bine. Faina o amestecam cu ciocolata si o adaugam treptat la compozitia de oua amestecand usor cu o paleta peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.

Coacem 15 min la 170g C.

Tort cu capsuni si frisca (Blat 1 290x217)   imagine retetaTort cu capsuni si frisca (Blat 21 290x217)   imagine reteta

Lasam blatul sa se raceasca putin, il scoatem din forma si apoi il taiem in doua.

2. Preparam crema; capsunii ii zdrobim bine  cu zaharul zaharul si ii punem la fiert. 

Tort cu capsuni si frisca (Crema 12 290x217)   imagine reteta

Cand au clocotit de 2-3 ori adaugam praful de budinca amestecat cu 2 linguri de apa rece. Aestecam rapid ( puteti trage oala deoparte si apoi sa adaugati praful de budinca dizolvat ) pana ce crema se ingroasa.

Tort cu capsuni si frisca (Crema 22 290x217)   imagine reteta

 Lasam sa se raceasca bine.

3. Insiropam prima jumatate de blat cu suc de fructe ( portocale ). Apoi punem jumatate din crema racita bine, blat, insiropam si apoi cealalta jumatate de crema. Bagam tortul la rece 30 de minute si apoi decoram cu frisca si bucatele de capsuni.

Tort cu capsuni si frisca (Asamblat 1 290x217)   imagine retetaTort cu capsuni si frisca (Asamblat 2 290x217)   imagine reteta

Lasam la rece cel putin o ora si apoi servim.

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor dar sunt facute in mare graba.

Tort cu capsuni si frisca (Tort 0)   imagine reteta

Sfat:

Este foarte important sa-l lasati la rece inainte de a orna cu frisca deoarece daca crema nu s-a intarit bine frisca o sa alunece de pe tort. Daca va grabiti atunci puneti toata crema la mijloc si deasupra doar frisca.

Pentru insiropat puteti folosi si siropul clasic din apa, zahar si putina esenta de vanilie.

Reteta publicata in Torturi. Etichete: , , , .
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>