Un tort dulce – acrisor asa cum imi place mie … si lui Adrian :).
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250g biscuiti
- 100g unt
- 4-5 linguri lapte
Pentru jeleul de zmeura:
- 500g zmeura
- 130g zahar
- 10g gelatina
Pentru crema:
- 500g branza de vaci
- 500ml smantana pentru frisca
- 200g zahar pudra
- 1 lingura suc lamaie
- 10g gelatina
- 5 linguri lapte
- 70g ciocolata
Mai aveti nevoie de:
- 1 pachet de biscuiti Jaffa cu zmeura
- cacao
- zmeura pentru decor
1.Pentru blat macinam biscuitii sau ii zdrobim marunt si ii amestecam cu untul si laptele caldut.
Formam baza tortului. Folosim un inel de la forma de tort cu diametrul de 22-24 cm.
2. Pentru jeleul de zmeura punem intr-o craticioara zmeura si zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic 3 minute.
Separat hidratam gelatina in 3 linguri de apa si apoi o adaugam la amestecul fierbinte dupa ce am oprit focul.
Lasam sa se raceasca apoi turnam jeleul peste baza de biscuiti. Bagam tortul la frigider.
3. Preparam crema:
Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de lapte. Restul il incalzim ( eu l-am pus intr-o cana la microunde ) si apoi adaugam gelatina. Lasam sa se raceasca.
Branza de vaci o mixam bine cu zaharul pudra si cu sucul de lamaie.
Batem si smantana pentru frisca. Daca folositi frisca naturala sau frisca vegetala fara zahar mai adaugati 2 linguri de zahar.
Adaugam laptele racit in crema de branza si apoi frisca amestecand usor cu o paleta.
Punem si ciocolata rasa si amestecam.
4. Peste jeleul de zmeura punem biscuitii ( eu am folosit mai putini ca o parte s-au mancat ) apoi crema de branza si frisca si lasam la rece cel putin 4 ore.
Bineinteles ca eu m-am grabit si am lasat tortul mai putin si crema nu era inca intarita :(.
5. Decoram cu cacao sau frisca si zmeura.
Taiem cu un cutit ud si servim.
Reteta este preluata de pe coolinarika.com cu mici modificari.
Observatii:
In reteta originala se folosea branza Philadelphia in loc de branza de vaci. O recomand si eu daca nu e o investitie prea scumpa.
Si pozele, desi am primit un aparat mult mai bun decat al meu ( multumesc Eugen :) ), facute in mare graba… si zmeura de decor papata de Adrian, nici macar cea de pe felia din poza nu a scapat :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ce bine arata! Ma duce cu gandul la cheesecake. seamana la gust?
Da. Si eu m-am gandit la fel doar ca am vrut sa incerc reteta asta pentru ca parea diferita fata de cheesecake-ul obisnuit :)
Arata extraordinar! Voi incerca si eu aceasta reteta.
Tort cu zmeura este minunat!!!
pre o combinatie de tarta cu cheese cake zic eu :)