Friptura de porc a la Luci

El Clasico, FC Barcelona-Real Madrid care se joaca diseara si el clasico la noi in farfurie, carne cu cartofi, mancarea pe care sotul nu o refuza niciodata :). El  ( poate sa fie si clasico :)) a gatit reteta eu doar am pozat (si m-am jucat cu Adrian).

Ingrediente:

  • 2 felii ceafa de porc
  • 4 felii piept de porc
  • 1kg cartofi
  • 100ml vin alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • mustar
  • ulei
  • 4 ardei iuti

Pentru inceput incingem cuptorul la 175g C.

Ungem tava mare de la aragaz cu ulei apoi in mijloc asezam feliile de carne condimentate cu sare și piper și unse cu puțin muștar pe ambele părți

Daca va place picant puneti cate un ardei mic rosu pe fiecare felie de carne.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii mai grosute. Ii asezam langa carne in tava, mai punem putin ulei si ii amestecam cu mana usor sa se unga de ulei pe toate partile. Punem seminte de chimen deasupra si printre ei cateii de usturoi curatati.

Punem vinul peste carne ( nu-i bai daca se intinde in toata tava ) si bagam friptura la cuptor.

Coacem timp de 60-70min. La jumătatea timpului întoarcem carnea pe partea cealaltă.

Servim cu un pahar de vin rosu.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Friptura de porc a la Luci”

Dă-i un răspuns lui matrioska Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.