Friptura de porc a la Luci

El Clasico FC Barcelona-Real Madrid care se joaca diseara si el clasico la noi in farfurie, carne cu cartofi, mancarea pe care sotul nu o refuza niciodata :). El  ( poate sa fie si clasico :)) a gatit reteta eu doar am pozat (si m-am jucat cu Adrian).

Ingrediente:

  • 2 felii ceafa de porc
  • 4 felii piept de porc
  • 1kg cartofi
  • 100ml vin alb
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • mustar
  • ulei
  • 4 ardei iuti

Pentru inceput incingem cuptorul la 180g C.

Ungem tava mare de la aragaz cu ulei apoi in mijloc asezam feliile de carne.

Presaram peste ele sare, piper si le ungem pe fiecare cu o lingurita de mustar.

Daca va place mai iute puneti cate un ardei mic rosu pe fiecare felie de carne.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii mai grosute. Ii asezam langa carne in tava, mai punem putin ulei si ii amestecam cu mana usor sa se unga de ulei pe toate partile. Punem seminte de chimen deasupra si printre ei cateii de usturoi curatati.

Punem vinul peste carne ( nu-i bai daca se intinde in toata tava ) si bagam friptura la cuptor.

Coacem timp de 60-70min.

Servim cu un pahar de vin rosu.

6 comentarii la „Friptura de porc a la Luci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.