Ciorba de pui a la grec

Cu chiu, cu vai ca e luni :( o reteta de ciorbita foarte cunoscuta, ciorba de pui a la grec … usoara si simplu de facut.

Ingrediente:

  • 1 pui de aprox 1kg
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/4 de telina
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml smantana 25% grasime
  • 80g orez
  • 1 lamaie
  • verdeata tocata (marar, patrunjel)

Spalam bine puiul, il portionam si il punem la fiert in 4 litri de apa rece. Cand incepe sa clocoteasca apa spumam si lasam sa fiarba 30 de minute la foc mic acoperit cu un capac . Adaugam legumele curatate, spalate, taiate cubulete . Cand carnea este fiarta, o scoatem , lasam putin sa se raceasca , o dezosam si o adaugam bucatele la ciorba.
Orezul il spalam bine si il adaugam la fiert. Daca doriti puteti sa-l fierbeti separat si apoi sa-l adaugati. Separat frecam galbenusurile cu smantana, adaugam putin cate putin din lichidul fierbinte si rasturnam apoi tot amestecul in oala. Potrivim de sare si acrim cu suc de lamaie. Servim cu multa verdeata tocata. Si cu ardei iute daca va tine , pardon place :).

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .

19 comentarii la reteta Ciorba de pui a la grec

  1. me and you

    mmmmmmmmmmmm…….as dori si eu o portieeee….k super bunaaaaaaa!

    Raspunde
  2. alina

    prepar si eu! acum este pe aragaz!
    Amalia, ti-am scris de mai multe ori :( dar cred ca nu ai vazut…
    am o sarbatoare in familie si as vrea o sugestie de meniu: practic, gustos, sanatos:) pt niste copilasi .

    Raspunde
  3. maria elena

    Ce bine arata, deja se vede ca primava isi face aparitia, imi place cu verdeata.

    Raspunde
  4. Explora Cuisine

    Yummy, suntem pe acelasi gand ca vreau s afac si eu o ciorba de pui azi :) te pup si un 8 Martie frumos iti doresc Amalia!

    Raspunde
  5. alina

    buuuuna! prima data cand gatesc o ciorba a la grec! nu e si ultima!

    Raspunde
  6. pansy

    gand la gand cu bucurie !asta am facut si eu azi !

    Raspunde
  7. Alexandrina

    La multi ani, o primavara frumoasa!

    Raspunde
  8. retete- ina

    buna ciorba,la multi ani de 8 martie,petrecere frumoasa

    Raspunde
  9. Amalia

    Me and you esti invitata mea :).

    Raspunde
  10. Amalia

    Alina am vazut mesajul insa nu cred ca te pot ajuta deoarece eu nu am copii si nu am idee cam ce-ar putea papa la o mica petrecere :). Te pup!

    Raspunde
  11. Amalia

    Maria sper sa vina cat mai repede primavara :).

    Raspunde
  12. Amalia

    Explora Cuisine sper sa iti placa , multumesc pentru urari:).

    Raspunde
  13. Amalia

    Alina ma bucur ca ai incercat reteta!

    Raspunde
  14. Amalia

    Multumesc Alexandrina, asemeni iti doresc si tie !

    Raspunde
  15. Amalia

    Multumesc Ina , la fel iti urez si tie sa ai o primavara frumoasa !

    Raspunde
  16. Cristina Jianu

    pe langa toate ingredientele folosesc si mujdei (usturoi si sare)… dupa ce-am luat oala de pe foc. ii da un gust aparte…

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru sfat Cristina, ai mare dreptate cu mujdeiul , la noi in casa e la loc de cinste :).

      Raspunde
  17. Laura

    Eu razalesc legumele si inainte sa le pun in ciorba le calesc intr-un pic de ulei cu un pic de usturoi, ida da o aroma deosebita la ciorbita.Este ciorba mea preferata. Incercati si voi cu legumele calite,este super!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumim pentru sfat Laura !

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>