Savarine

Savarine (sava4)   imagine reteta
Ce sa va scriu despre ele, decat ca mancam cate doua cand eram mica :)) ( si stiti ce mari erau prajiturile mai demult). Imi plac foarte mult, le fel si sotului meu. Abia am asteptat sa le fac,am constatat ca ca reteta este foarte simpla , totul e sa ai formele :). Am vazut ca sunt mai multe retete, sper sa le incerc pe toate… prima am luat-o de pe blogul lui Leila si Lory ( multumesc fetelor pentru reteta :)), mi s-a parut accesibila  si usor de facut.

Ingrediente
Pentru aluat:
250g faina
15g drojdie
200ml lapte
1 ou
30 ml ulei
20g zahar
Pentru sirop ( eu am injumatatit cantitatile si mi-a iesit suficient):
140 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Mai avem nevoie de frisca si putin jeleu, gem  de fructe

Amestecam ingredientele si obtinem un aluat de consistenta curgatoare, adica foarte moale.
Savarine (sava11)   imagine reteta
Lasam sa dospeasca acoperit 30 de minute. Intre timp ungem formele cu putina grasime.
Punem cu lingura aluat in forme ( eu am pus o lingura si jumatate ) si apoi lasam sa mai creasca inca 15 minute.
Savarine (sava12)   imagine reteta
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Mie mi-au iesit 13 bucati.
Pregatim siropul: amestecam apa cu zaharul si punem pe foc. Lasam sa fiarba 1 minut si apoi adaugam esenta de rom.
Scoatem savarinele din forme ( se scot foarte usor) si le insiropam bine.
Savarine (sava13)   imagine reteta
Siropul trebuie sa fie caldut. Folosim tot siropul.
Savarine (sava14)   imagine reteta
Taiem un capacel si le umplem cu frisca. Deasupra punem jeleu de fructe, fructe confiate sau un gem mai acrisor.
Savarine (sava3)   imagine reteta
Formele le-am cumparat dintr-un magazin mai mic dar am vazut in Billa si la Selgros.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

14 comentarii la reteta Savarine

  1. Ghiocel07

    M-ai dat gata. Am cumparat si eu miste forme, dar mi-i se par cam mici. Daca ai timp uita-te pe http://retetelemamei.wordpress.com/
    poate identifici marimea. O seara placuta.

    Raspunde
  2. Miha

    Mmmm…ce pofta mi s-a facut! Si mie imi plaaaac….

    Raspunde
  3. Amalia

    Ghiocel intradevar sunt un pic mai mici decat cele folosite de mine… si ale mele sunt mai mici cred. Sper sa incerci si tu reteta :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Miha poti sa incerci reteta e foarte simpla sau daca nu hai la mine ca mai am 2 savarine :).

    Raspunde
  5. Miha

    Hi hi…pana ajung eu faci altele! :))

    Raspunde
  6. alinadel

    Ce bine arata!!! Trebuie sa incerc si eu reteta :-)

    Raspunde
  7. Lory

    Amalia felicitari!! ti-au iesit super…mmmm …ma bucur ca reteta mea ti-a fost pe plac
    mi-ai facut pofta:)asa ca musai trebuie sa le fac…

    Raspunde
  8. Anonymous

    Draga Amalia,
    m-ai omorat cu savarinele tale. Nu stiu nu se fac cu pesmet ? Eu pun o intrebare numai as vrea sa stiu numai. Ale tale arata super O sa le incerc si eu neaparat. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si sa ne pui pe blog cat mai multe retete
    Maria

    Raspunde
  9. Amalia

    Draga Maria iti multumesc pentru cuvintele frumoase :). Este o reteta si cu pesmet trebuie sa o caut si o scriu. Te pup si numai bine !

    Raspunde
  10. Ina

    Ti-au iesit super Amalia, este una din prajitura mea preferata. Nu am facut niciodata acasa, nici nu mi-am inchipui ca se pot face. Oricum sunt frumoase foc si pana sa incerc si eu…traiasca cofetaria Carpati! :P

    Raspunde
  11. Amalia

    Ina daca ai forme merita sa le incerci,se fac foarte usor :).

    Raspunde
  12. Ani

    Am cateva intrebari,stiu ca aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si vreau sa stiu ce fel de drojdie ai folosit,proaspata sau uscata?Ai facut maia?Eu am KitchenAid si vreau sa stiu daca este OK sa fac aluatul la el.Merci mult si numai bine.A…sa nu uit…imi place f mult site-ul tau.

    Raspunde
    • Amalia

      Am folosit drojdie proaspata dar poti folosi uscata, dospeste mai repede.

      Raspunde
  13. Gabriela Gitoi

    Superbe! imi plac la nebunie savarinele facute in casa, pana acum le-am incercat doar pe cele cu pesmet de care m-am indragostit iremediabil. Am sa le incerc si pe cele cu drojdie cat de curand.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>