Savarine


Ce sa va scriu despre ele, decat ca mancam cate doua cand eram mica :)) ( si stiti ce mari erau prajiturile mai demult). Imi plac foarte mult, le fel si sotului meu. Abia am asteptat sa le fac,am constatat ca ca reteta este foarte simpla , totul e sa ai formele :). Am vazut ca sunt mai multe retete, sper sa le incerc pe toate… prima am luat-o de pe blogul lui Leila si Lory ( multumesc fetelor pentru reteta :)), mi s-a parut accesibila  si usor de facut.

Ingrediente
Pentru aluat:
250g faina
15g drojdie
200ml lapte
1 ou
30 ml ulei
20g zahar
Pentru sirop ( eu am injumatatit cantitatile si mi-a iesit suficient):
140 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
Mai avem nevoie de frisca si putin jeleu, gem  de fructe

Amestecam ingredientele si obtinem un aluat de consistenta curgatoare, adica foarte moale.

Lasam sa dospeasca acoperit 30 de minute. Intre timp ungem formele cu putina grasime.
Punem cu lingura aluat in forme ( eu am pus o lingura si jumatate ) si apoi lasam sa mai creasca inca 15 minute.

Coacem in cuptorul preincalzit timp de 15 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Mie mi-au iesit 13 bucati.
Pregatim siropul: amestecam apa cu zaharul si punem pe foc. Lasam sa fiarba 1 minut si apoi adaugam esenta de rom.
Scoatem savarinele din forme ( se scot foarte usor) si le insiropam bine.

Siropul trebuie sa fie caldut. Folosim tot siropul.

Taiem un capacel si le umplem cu frisca. Deasupra punem jeleu de fructe, fructe confiate sau un gem mai acrisor.

Formele le-am cumparat dintr-un magazin mai mic dar am vazut in Billa si la Selgros.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Savarine”

  1. Ghiocel intradevar sunt un pic mai mici decat cele folosite de mine… si ale mele sunt mai mici cred. Sper sa incerci si tu reteta :)

  2. Amalia felicitari!! ti-au iesit super…mmmm …ma bucur ca reteta mea ti-a fost pe plac
    mi-ai facut pofta:)asa ca musai trebuie sa le fac…

  3. Draga Amalia,
    m-ai omorat cu savarinele tale. Nu stiu nu se fac cu pesmet ? Eu pun o intrebare numai as vrea sa stiu numai. Ale tale arata super O sa le incerc si eu neaparat. Dumnezeu sa-ti dea sanatate si sa ne pui pe blog cat mai multe retete
    Maria

  4. Draga Maria iti multumesc pentru cuvintele frumoase :). Este o reteta si cu pesmet trebuie sa o caut si o scriu. Te pup si numai bine !

  5. Ti-au iesit super Amalia, este una din prajitura mea preferata. Nu am facut niciodata acasa, nici nu mi-am inchipui ca se pot face. Oricum sunt frumoase foc si pana sa incerc si eu…traiasca cofetaria Carpati! :P

  6. Am cateva intrebari,stiu ca aluatul de savarina este asemanator cu cel de cozonac si vreau sa stiu ce fel de drojdie ai folosit,proaspata sau uscata?Ai facut maia?Eu am KitchenAid si vreau sa stiu daca este OK sa fac aluatul la el.Merci mult si numai bine.A…sa nu uit…imi place f mult site-ul tau.

  7. Superbe! imi plac la nebunie savarinele facute in casa, pana acum le-am incercat doar pe cele cu pesmet de care m-am indragostit iremediabil. Am sa le incerc si pe cele cu drojdie cat de curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.