Rulada din piept de pui cu ou si sunca

Rulada din piept de pui cu ou si sunca (pui1)   imagine reteta

Sunt convinsa ca deja cunoasteti multe retete de rulade servite calde sau ca aperitiv. Iata o varianta , pe care o puteti incerca intr-o zi de duminica sau atunci cand ati epuizat toate retetele cu piept de pui :)).

 

Ingrediente:

 

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g sunca de tip kaizer
  • 1 carnacior afumat
  • 100 g branza mai grasa
  • 2 oua
  • 1 rosie
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml vin
  • putin ulei
  • sare, piper , putin cimbru
Batem pieptul de pui pe un fund de lemn, sub o folie ca sa nu se zdrobeasca . Condimentam si deasupra punem feliile de sunca, branza rasa apoi o omleta facuta din cele 2 oua, carnaciorul si rulam cu grija. Legam cu ata de bucatarie ( eu nu am avut am legat cu altceva :))si apoi prajim rulada pe o parte si pe alta, cateva minute in putin ulei .
Transferam rulada intr-un vas de yena, adaugam ceapa taiata bucati mai mari, cateii de usturoi, rosia taiata felii,cimbrul, vinul si 1/2 pahar de apa ( ideal ar fi supa de pui). Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 30 de minute la foc potrivit. Luam folia si mai lasam 10 minute , intorcand rulada pe toate partile sa se rumeneasca frumos. Scoatem rulada pe un platou, legumele se paseaza fin si se amesteca obtinand astfel un sos. Daca doriti le puteti lasa asa.

Servim cu garnitura de legume, orez , cartofi etc.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar cu mici modificari.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .
loading...

27 comentarii la reteta Rulada din piept de pui cu ou si sunca

  1. alina

    foarte buna! eu am pus doar 150 g de kaizer,branza am pus si de vaca si de oaie ;cu vinul au fost mici probleme: aveam din cel rosu de bunicu' de la tara si mi s-a parut cam prea 'aromat'…data viitoare voi adauga o cantitate mai mica de vin.rulada a primit nota 20!!!! din partea sotului si a fiului meu.
    pupici Amalia!

    Raspunde
  2. alina

    asa! ca uitam!
    eu nu am vas yenna si am copt-o intr-o tava de tabla obisnuita dar nu au fost probleme.
    am servit-o cu garnitura de salata verde!

    Raspunde
  3. Amalia

    Alina daca ai vin rosu pui mai putin, in general la carnea de pui se folosesete vin alb , dar daca nu este punem de care avem :). Ma bucur ca reteta a fost pe placul familiei :).

    Raspunde
  4. Ligia

    Amalia,esti o inspiratie pt mine,toate retetele tale sunt super!!!Am incercat multe din ele,toate au iesit fff bune.Din cate retete am luat de pe net,ale tale sunt the best!!!!Esti o super buna gospodina

    Raspunde
    • Amalia

      Ligia multumesc mult pentru aprecieri… sunt multe fete care gatesc foarte bine, poate avem aceleasi gusturi in ceea ce priveste mancarea :).

      Raspunde
  5. Daniela

    Draga Amalia,
    te-am descoperit intamplator,cautand….nici nu mai ştiu ce! Si iata cum,de la „dovlecei crocanti la cuptor” la ardei umpluti cu cartofi şi ou” şi multe alte cele, mă bucur de talentul tău. Ardeii umpluti îi fac maine,iar dovleceii în zilele astea cand merg la piata.
    Am şi eu retete pe gustos.ro la danutza şi pe pagina mea de facebook.
    Mă bucur că te-am gasit şi ma inscriu in fan club.
    Numai bine!

    Raspunde
  6. facebook search

    Mesaj frumos despre Rulada din piept de pui cu ou si sunca – Amalia. Sunt foarte impresionat de timp şi efort le-aţi pus în scris această poveste . Eu va voi da un link de pe blog-ul meu de social media . Toate cele bune !

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>