Rulada din piept de pui cu ou si sunca

Sunt convinsa ca deja cunoasteti multe retete de rulade servite calde sau ca aperitiv. Iata o varianta , pe care o puteti incerca intr-o zi de duminica sau atunci cand ati epuizat toate retetele cu piept de pui :)).

 

Ingrediente:

 

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g sunca de tip kaizer
  • 1 carnacior afumat
  • 100 g branza mai grasa
  • 2 oua
  • 1 rosie
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml vin
  • putin ulei
  • sare, piper , putin cimbru
Batem pieptul de pui pe un fund de lemn, sub o folie ca sa nu se zdrobeasca . Condimentam si deasupra punem feliile de sunca, branza rasa apoi o omleta facuta din cele 2 oua, carnaciorul si rulam cu grija. Legam cu ata de bucatarie ( eu nu am avut am legat cu altceva :))si apoi prajim rulada pe o parte si pe alta, cateva minute in putin ulei .
Transferam rulada intr-un vas de yena, adaugam ceapa taiata bucati mai mari, cateii de usturoi, rosia taiata felii,cimbrul, vinul si 1/2 pahar de apa ( ideal ar fi supa de pui). Acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 30 de minute la foc potrivit. Luam folia si mai lasam 10 minute , intorcand rulada pe toate partile sa se rumeneasca frumos. Scoatem rulada pe un platou, legumele se paseaza fin si se amesteca obtinand astfel un sos. Daca doriti le puteti lasa asa.

Servim cu garnitura de legume, orez , cartofi etc.
Reteta este preluata de pe blogul lui Pilar cu mici modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


27 de comentarii la „Rulada din piept de pui cu ou si sunca”

  1. wow ce frumos arata! cred ca e si super gustoasa, mai mereu ajung aici la tine si vad ce gospodina desavarsita esti,dar nu mi-am facut timp pana acum sa ti scriu! felicitari! as face si eu aceasta retata ca prea arata bine,dar eu sunt mai toanta asa cu gatitul,nu stiu daca mi va iesi! we placut!

  2. Draga Ana iti multumesc pentru cuvintele frumoase :)…cat despre reteta poti sa o incerci o sa vezi ca e simpla sunt convinsa ca o sa-ti reuseasca ! Daca ai nelamuriri te rog s ama intrebi te ajut cu mare drag :).

  3. hello :D

    am vazut ca urmaresti blogul meu!
    eu pana acum n-am prea avut habar cu ce se mananca blogrollul, insa acuma m-am elucidat, si vreau sa am si eu unul cu bloguri culinare! blogul tau mi se pare ca gazduieste retete super, asa ca te voi adauga in blogroll la mine pe pagina!

    adauga si tu la blogrollul tau http://gustative.blogspot.com/ pentru ca si altii sa se inspire din salatzelele mele :D

    spor mult la gatit!!!

  4. Draga Vera esti tare draguta, dupa cum vezi multe din retete sunt preluate si apoi nu stau prea bine la partea cu scrisul :) dar mai stii …dupa ce strang cateva sute de retete ar fi o idee :). Te pup!

  5. Arata criminal de bine si sunt convinsta ca si delicios de buna a fost aceasta rulada :) Felicitari pt. ceea ce faci ;) Un premiu cu drag il gasesti pe al meu blog!!!

  6. foarte buna! eu am pus doar 150 g de kaizer,branza am pus si de vaca si de oaie ;cu vinul au fost mici probleme: aveam din cel rosu de bunicu' de la tara si mi s-a parut cam prea 'aromat'…data viitoare voi adauga o cantitate mai mica de vin.rulada a primit nota 20!!!! din partea sotului si a fiului meu.
    pupici Amalia!

  7. asa! ca uitam!
    eu nu am vas yenna si am copt-o intr-o tava de tabla obisnuita dar nu au fost probleme.
    am servit-o cu garnitura de salata verde!

  8. Alina daca ai vin rosu pui mai putin, in general la carnea de pui se folosesete vin alb , dar daca nu este punem de care avem :). Ma bucur ca reteta a fost pe placul familiei :).

  9. Amalia,esti o inspiratie pt mine,toate retetele tale sunt super!!!Am incercat multe din ele,toate au iesit fff bune.Din cate retete am luat de pe net,ale tale sunt the best!!!!Esti o super buna gospodina

    1. Ligia multumesc mult pentru aprecieri… sunt multe fete care gatesc foarte bine, poate avem aceleasi gusturi in ceea ce priveste mancarea :).

  10. Draga Amalia,
    te-am descoperit intamplator,cautand….nici nu mai ştiu ce! Si iata cum,de la „dovlecei crocanti la cuptor” la ardei umpluti cu cartofi şi ou” şi multe alte cele, mă bucur de talentul tău. Ardeii umpluti îi fac maine,iar dovleceii în zilele astea cand merg la piata.
    Am şi eu retete pe gustos.ro la danutza şi pe pagina mea de facebook.
    Mă bucur că te-am gasit şi ma inscriu in fan club.
    Numai bine!

  11. Mesaj frumos despre Rulada din piept de pui cu ou si sunca – Amalia. Sunt foarte impresionat de timp şi efort le-aţi pus în scris această poveste . Eu va voi da un link de pe blog-ul meu de social media . Toate cele bune !

Dă-i un răspuns lui Ana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.