Frigarui aromate cu piept de pui

 

Reteta este de pe net,nu mai stiu exact de unde :), mi s-a parut simpla si interesanta.
Ingrendiente:
1 piept de pui ( 500 g)
25 g amestec de plante aromatice ( cimbru, rozmarin,patrunjel verde)
1/2lingurita piper
suc de la 1/2 de lamaie
1 lingurita zahar
1/2 lingurita ghimbir tocat
2 catei usturoi zdrobit
100 ml iaurt

Se taie pieptul de pui bucatele si se amesteca cu toate condimentele de mai sus, sucul de lamaie si iaurtul.Eu le-am pus pe toate intr-o punga de nylon si le-am amestecat .Lasam la marinat peste noapte sau cel putin 3 ore.

Infigem carnea pe frigarui, pe care le-aminmuiat in prealabil cu apa rece si le coacem la gratar 10-15 minute. Eu le-am pus pe gratarul de la cuptor dedesubt am pus o tava cu putina apa.

Se servesc neaparat cu un sos cald .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Frigarui aromate cu piept de pui”

  1. Mai, eu am mancat asa ceva la un fast food grecesc in Praga. Nu mai stiu exact cum ii spunea, dar erau exact asa, frigarui din carnita de pui cu condimente.
    Faine ti-au iesit!
    Pupici.

    1. Frigaruile pe care le-ai mancat in Praga se numesc suvlakia pe greaca .Se mai pot face si din carne de porc ..Este delicios daca mai ai si cartofi prajiti,salata de rosii,salata din branza sarata , tzatziki (iaurt sgrecesc cu usturoi si casravete) ,un vin bun….si o gasca de prieteni vorbareti si veseli.:)

  2. Arata super bine..si cred ca sunt foarte bune.Mi se pare buna ideea asta cu lasatul la marinat.O sa o retin si o sa o aplic si eu dupa Post. Chiar ma gandesc ca se poate pregati asa carnea de cu seara si a doua zi poti sa mergi chiar la un picnic cu ea pregatita asa.
    Multumim!!!
    Btw: tu ce sos cald ai folosit?

  3. Eu am facut un sos cu ciuperci :), am calit ciupercile tocate marunt, apoi am adaugat lapte amestecat cu putin amidon. La sfarsit am pus si putin usturoi zdrobit.
    Carnea marinata este ideala pentru fripturi, gratare… eu nu prea stu ce fac de mancare a 2-a zi asa ca din pacate tot uit sa o pun la marinat :).

  4. frigaruile tale amalia arata senzational.astea treabuiesc incercate neaparat mai ales la un gratar in natura ca tot vine primavara nu?

  5. amalia felicitari pt frigarui si pentru blog!tocmai am puricat putin blogul tau si sa sti ca am gasit supeeer retete..am sa pun in aplicare cateva saptamana aceasta.Te-am adaugat in listuca mea de bloguri delicioase;)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.