Pui cu bere, ceapa si sunca

O reteta super buna, neaparat sa o incercati ! Preluata de pe un forum italian ( deja v-am obisnuit ), incercata repede… rezultatul de un succes rasunator ! :)).

Ingrendiente:
1 pui de 1 kg ( eu am folosit pulpe inferioare cam 700 g)

 

700 ml bere ( eu am pus doar 500)
2 lingurite condiment pentru friptura de pui
2 cepe mari
30 g unt ( puteti inlocui cu ulei)
200 g bacon afumat ( eu am folosit kaizer)
piper
ulei , aprox 7 linguri

 

Se spala puiul si se taie bucati ( in cazul meu doar am spalat pulpele).
Ceapa se taie felii mai grosute, kaizerul lamele . Se pune intr-o tigaie putin unt si 3 linguri ulei si se caleste ceapa impreuna cu kaizerul.

Intr-o alta tigaie , mai adanca ( poate fi si o cratita) se pune restul de unt si ulei si pulpele ( bucatile de pui ) condimentate. Se prajesc cateva minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor. Se adauga ceapa si kaizerul si berea. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic 30-40 min. Incercati carnea cu o furculita , daca mai trebuie sa fiarba mai lasati cat timp este necesar. Servim cu mamaliguta sau cartofi piure. Sosul este excelent !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


53 de comentarii la „Pui cu bere, ceapa si sunca”

  1. DRAGA AMALIA VREAU SA SPUN CA EU LUCREZ 24 DE ORE CU 48 SI DIMINEATA CAND AJUNG ACASA PRIMUL LUCRU PE CARE IL FAC ESTE SA MA UIT CE AI MAI GATIT.MA SATUR NUMAI CAND MA UIT LA POZELE TALE APOI DORM PUTIN SI MA TREZESC SA VAD CE RETETA DEA TA MAI INCERC.EU SUNT LA INCEPUTUL DRUMULUI IN BUCATARIE SI AM INCERCAT NUMEROASE RETETE CARE NU AU IESIT DAR ALE TALE IMI IES PERFECT DEOARECE LE SCRI DETALIAT SA PRICEAPA TOATA LUMEA SI DE ACEEA ITI MULTUMESC.DESPRE COPANELELE TALE POT SA SPUN CA ARATA SUPER BINE SIGUR INCERC RETETA ASTA MAINE(DEJA AM FACUT PIATA)

  2. Alina esti asa de draguta :). Asta si vreau ca retetele mele sa fie cat mai usor de facut si cat mai accesibile… reteta asta ma supar daca nu o incerci :)). Te pup si sa te odihnesti !

  3. Wow, Amalia, super blogul tau, m-am inspirat nu o data de aici! Gospodine ardelencele, zau, asa, sper sa ma pot incadra si eu in categoria asta!!

  4. am ramas cu gandul la reteta asta, asadar o pun in aplicare imediat. deja cartofii sunt la fiert pentru piure.

    … desi nu stiu daca domnisorul meu o sa manance cu pofta, dupa ce toata ziua s-a indopat cu saleuri (am facut si de-alea mai devreme, tot dupa reteta ta) :)

    am pus blogul tau in bara de sus, la favorite, sa ma mai inspir si alta data :) saru` mana

  5. Am facut si eu reteta, mi-a placut mult gustul si fragezimea carnii, insa sosul era amar. Asa trebuie sa fie, sau o fi fost din cauza marcii de bere pe care am folosit-o?
    Pe mine nu m-a deranjat prea tare, dar sotului meu nu i-a placut din cauza asta. Si as mai face, dar de fiecare data mi-e lene sa fac un fel de mancare doar pentru mine :))

  6. Draga Ana sa stii ca s-ar putea sa fie asa… sper ca nu ai prajit ceapa prea tare , trebuie doar calita… bere eu am folosit URSUS asta bem deobicei… daca vrei poti inlocui cu vin sau pur si simplu supa de legume.

  7. draga amalia, am facut puiul tau cu bere saptamana trecuta. a fost nemaipomenit de bun, si a fost bun si chiar si dupa o saptamana (eu gatesc mai mult ca sotul meu lucreaza mai departe si vine acasa o data la saptamana dupa merinde :)). oricum, a fost delicios. eu am mai adaugat si o foaie de dafin, ca mie imi place mult. mersi mult, sper sa pot sa fiu si eu asa gospodina buna intr-o zi. am facut si eu o incercare la blog, dar fata de tine, ma simt o novice… numai bine

  8. Ana-Maria sa va fie de bine, ti-as recomanda reteta pui cu 40 de catei de usturoi, sosul e demential :)… ti-am vizitat blogul , imi place cromatica :) sa stii ca si eu am avut un inceput mai greu , faceam poze cu telefonul la retete, iar cu blogul nu a fost usor … in timp m-am mai perfectionat sa zic asa… eu te sfatuiesc sa te uiti si pe alte bloguri sa-ti faci o idee si apoi incet incet il completezi si pe al tau, daca vrei sa te ajut cu mare drag :) poti sa-mi scrii un mail .O seara placuta iti urez!

  9. amalia, ne-a placut asa de mult reteta asta incat dupa o saptamana am facut-o iarasi. de data asta am pus-o si pe blogul meu si am pus link la pagina ta. mii de multumiri.

  10. a, am uitat, reteta pui cu 40 de catei de usturoi am facut-o prima, e extraordinara. pana si copiii(2 si 3 ani) au mancat-o si au vrut mai mult :)

  11. arata foarte bine puiul asta!o sa-l incerc numai pentru ca am incredere in tine si in toate cele care l-au incercat.(noua nu ne place berea deloc de aceea eram sceptica la inceput). chiar azi merg si-mi iau pui.o sa-ti scriu cum a iesit! apropo de unde esti din ardeal?te pup!judy.

  12. Judy astept cu nerabdare sa-mi scrii daca ti-a placut, sunt convinsa ca o sa-ti iasa :)… sunt din Cluj-Napoca si tu esti din Ardeal ? Daca da astept o reteta traditionala :)). Te pup!

  13. ciao,Amalia.am facut ieri puiul cu ceapa,bacon si bere.buuuun! nu m-am asteptat!cu atit mai putin sotul meu.dar a fost super.am mai facut si tortul cu iaurt si frisca.am pus piersici din conserva dar si fructe proaspete.nemaipomenit!!!merçi de toete super retetele!eu sunt din Baia Mare(la 9 km de oras defapt, Lapusel)sunt maritata in Maramuresul istoric,Desesti.E tare frumos pe acolo!merita vazut!te pup! judy.

  14. vezi ce mica e lumea!pai atunci trebuie sa vii mai des!poate suntem si noi pe acasa si uite asa ne cunoastem de persoana….Ce surpriza placuta!!! pupici!!!!

  15. te-am adaugat la mess.o sa-ti apara judy.nick@yahoo.com nu stiu daca stiai,noi sintem in Spania,mergem in vacanta pe 7 august si ne intoarcem pe 7 septembrie.poate,poate ne intilnim.daca nu la noi in Desesti poate la Cluj.se poate sa ajungem si pe acolo.pupici!

  16. amalia iti multumesc pt toate retetele…sotia mea ma adora de cand le incerc.Sint casnic si gatitul e principala mea ocupatie.Tine-o tot asa si inspira-ne in continuare…esti speciala

  17. Este prima oara cand comentez retetele tale,desi am incercat f multe!Reteta asta e absolut delicioasa!Felicitari pt.blog!Te poop!

  18. Anonim multumesc mult ,reteta asta nu da gres, eu am incercat-o de mai multe ori si toata lumea a fost multumita pe deplin :).O saptamana usoara !

  19. Reteta asta este chiar delicioasa, dar nu a iesit tocmai ca a ta :))(ca in loc sa am grija de ea am stat cu mama la telefon)hi hi si s-a cam dus sosul
    Dar aroma in carne a rams, si am gasit o costita afumata fooooarte buna. Dar de la atata bere detectoru meu de gaz a luat-o razna :)) off numai peripetii la reteta asta
    Promit sa o mai fac si va iesi perfect

  20. buna amalia!reteta pare super buna si as vrea s-o incerc dar nu am folosit niciodata bere la mancare,trebuie vreun fel anume?multumesc…

  21. Absolut delicoasa
    Am incercat-o si eu astazi, este divina nu mai zic sotul cat de incantat a fost :)

    Pupici din nou din Focsani ;)

  22. AM FACUT DEJA MULTE RETETE DE LA TINE,IAR RETETA ASTA ESTE FACUTA IN BUCATARIA MEA DES.MULTUMIRI SI COMPLIMENTE SI DE LA MUSAFIRII MEI

  23. Tocmai am terminat de preparat aceasta reteta. Am fost putin sceptica, recunosc, dar…..mi-au fost intrecute asteptarile. Este extraordinar de buna.!!!!! Usor de pregatit, ingrediente la indemana. Cu siguranta voi mai repeta reteta. Multumesc pt reteta Amalia!

  24. E interesanta reteta. Am sa o fac cat mai repede.Reteta cu pui cu 40 catei de usturoi unde o pot gasi?
    Multumesc si felicitari pentru retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.