Pui cu bere, ceapa si sunca

O reteta super buna, neaparat sa o incercati ! Preluata de pe un forum italian ( deja v-am obisnuit ), incercata repede… rezultatul de un succes rasunator ! :)).

Ingrendiente:
1 pui de 1 kg ( eu am folosit pulpe inferioare cam 700 g)

 

700 ml bere ( eu am pus doar 500)
2 lingurite condiment pentru friptura de pui
2 cepe mari
30 g unt ( puteti inlocui cu ulei)
200 g bacon afumat ( eu am folosit kaizer)
piper
ulei , aprox 7 linguri

 

Se spala puiul si se taie bucati ( in cazul meu doar am spalat pulpele).
Ceapa se taie felii mai grosute, kaizerul lamele . Se pune intr-o tigaie putin unt si 3 linguri ulei si se caleste ceapa impreuna cu kaizerul.

Intr-o alta tigaie , mai adanca ( poate fi si o cratita) se pune restul de unt si ulei si pulpele ( bucatile de pui ) condimentate. Se prajesc cateva minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor. Se adauga ceapa si kaizerul si berea. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic 30-40 min. Incercati carnea cu o furculita , daca mai trebuie sa fiarba mai lasati cat timp este necesar. Servim cu mamaliguta sau cartofi piure. Sosul este excelent !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


53 de comentarii la „Pui cu bere, ceapa si sunca”

  1. AM FACUT DEJA MULTE RETETE DE LA TINE,IAR RETETA ASTA ESTE FACUTA IN BUCATARIA MEA DES.MULTUMIRI SI COMPLIMENTE SI DE LA MUSAFIRII MEI

  2. Tocmai am terminat de preparat aceasta reteta. Am fost putin sceptica, recunosc, dar…..mi-au fost intrecute asteptarile. Este extraordinar de buna.!!!!! Usor de pregatit, ingrediente la indemana. Cu siguranta voi mai repeta reteta. Multumesc pt reteta Amalia!

  3. E interesanta reteta. Am sa o fac cat mai repede.Reteta cu pui cu 40 catei de usturoi unde o pot gasi?
    Multumesc si felicitari pentru retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.