Personal nu-mi prea plac prajelile, asa ca incerc sa le evit pe cat posibil. Reteta de mai jos este o incercare, foarte reusita as zice eu, de a face pulpe pane la cuptor. E foarte simplu , mai ales ca nu se fierb deloc.
Ingrendiente:
6 pulpe inferioare de pui( cred ca ar merge de minune si cu aripioare )
1/2 lingurita rozmarin
1 lingura ulei
sare
2 lingurite boia
piper
suc de la o 1/2 de lamaie
2 oua
2 linguri lapte
pesmet ( aprox 200 g)
Se amesteca sucul de lamaie cu rozmarin, sare, piper,ulei si 1/2 de lingurita de boia. Pulpele se curata de piele si se ung cu acest amestec apoi se lasa la rece 1 ora ( daca va grabiti nu-i necesar sa le lasati la rece se prepara imediat). Ouale se bat cu lapte si cu putina sare, pemetul se amesteca cu restul de boia ( puteti folosi amestec egal de pesmet si fulgi de porumb zdrobiti). Se trec pulpele prin ou, pesmet si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc aproximativ 40 minute la foc mic. Incercati cu o furculita carnea , daca intra usor inseamna ca sunt gata .Nu le intoarceti in timpul coptului.
Servim cu sos de iaurt si cartofi copti .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Si eu le fac asemanator, tot ca sa evit prajeala dar cum „clientilor” mei le plac mai crocante, in loc de pesmet le dau prin fulgi de porumb striviti ( fulgii normali pt micul dejun pusi intr-o punga de plastic si maruntiti manual). Ies foarte bune pulpele si mai crocante decat cu pesmet.
Asa asa … am scris si eu ca ar fi chiar bune asa … sa stii ca am vrut sa cumpar fulgi dar erau doar la cutii mari de 500 g asa ca am renuntat. Data viitoare asa o sa le fac si pun si poze. Te pup si o zi frumoasa !
Sa stii ca si eu am facut asa. Si am facut si cu fulgi si ies super!
Si sunt mult mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Si parca nici nu pica atat de greu al stomac.
Pupici
uite ce idee buna.eu le tot faceam in punga magica in ultimul timp si pt crocanteala le bagam la sfarsit 5 min sub grill.
le fac si eu asa in week-end.
o zi minunata!
Mihaela sa le treci eventual si prin fulgi de porumb… cred ca iasa si mai crocante. Si neaparat un sos langa sunt destul de „uscate” :).
de cate ori intru la tine imi laa gura apa…cand aitimp sa faci toate astea?
Fara piele, la cuptor si crocante ! Perfect ! Am sa incerc si eu. Cu un mujdei langa :) Multumesc de idee !
Yumm… that chicken looks delicious!
Ala sper sa-ti placa ! Poti sa incerci si cu cubulete de piept de pui sau aripioare !
Thank you Talita for visitng my blog !
Carmen decat sa ma uit la tv seara mai bine gatesc ceva bun, ma simt mult mai bine :) si imi face placere. Ma refer la programele de stiri, un film bun nu refuz niciodata si cum la noi se tot repeta filmele de ceva vreme … ma intelegi :)) .Pupici !
Buna!
Cum e sosul de iaurt? Ar merge iaurt cu usturoi si castraveti …un fel de tzatziki?
Multumesc!
lavinia
Amalia, am facut pulpitele ! Au fost delicioase! Le-am papat cu cartofi pai si sos de smantana cu castraveti, usturoi si marar. Multumesc pentru reteta !
Lavi uite aici reteta de sos
http://www.haisagatim.ro/2008/06/salata-de-cartofi-cu-sos-de-iaurt.html
poti sa adaugi si castaveti tocati marunt cred ca va fi bun :).
Fir-ar!!!!!! O stiam, adica o aveam salvata! Asta pt ca asteapta f multe retete sa fie executate. Multumesc!
Numai bine!
Lavinia
Este tare interesanta reteta de pui cu bere ! Am pus-o in lista de asteptare :)
Lavinia este timp pentru toate retetele si eu am o gramada pe care vreau sa le incerc…
amalia…pt o incepatoare in domeniu, site ul tau e ca o mica biblie. bunavointa si rabdarea ta chiar reprezinta un sprijin mai ales pt cele ca mine carora puiul pane fript in tigaie le a iesit crud prima data..:)) detaliile legate de prepare si pozele postate de tine imi sunt de real ajutor.ma bucur nespus ca am descoperit site ul tau
Draga Anonim ma bucur ca iti pot fi de ajutor, cand am inceput sa postez pe blog, ma gandeam la prietenele mele care nu stiau sa gateasca deloc si le dadeam explicatii prin telefon…ele m-au incurajat mai mult sa scriu cat mai explicit si sa postez retete chiar si mai simple… sper sa-ti iasa tot ce incerci , daca ai vreo nelamurire nu ezita sa-mi scrii.
Grozav!
Foarte bune si crocante exact atat cat trebuie. Am pus langa ele niste cartofi frantuzesti la cuptor si o salata si au fost excelente.
Data viitoare am sa pun si ceva picant (nu prea mult) in amestecul cu pesmet, cred ca vor iesi perfect.
O zi frumoasa!!
Dany sa va fie de bine ! Si mie imi plac mai picante :).
buna Amalia am si eu o mare mica rugaminte la tine:D:D:D te rog sami recomanzi si mie o reteta simpla de pulpe de pui cu cartofi al cuptor,am tot cautat pe net insa sunt mult prea complicate pt experienta mea……multumesc anticipat:*
Uite aceasta Madalina, sper sa-ti placa :)
http://www.haisagatim.ro/2009/12/pulpe-picante-de-pui.html
Buna, Amalia!
Eu gatesc dezamagitor de rar, as putea spune ca sunt dezastru in bucatarie, dar blogul tau ma ajuta mult.
Am o intrebare referitoare la aceasta reteta: ar merge faina in loc de pesmet? intreb asta pentru ca am luat toate magazinele la rand si nu am gasit, ceea ce m-ar determina sa traversez orasul pana in Carrefour…
Hmmm, nu stiu ce sa zic faina prajita nu e tare delicioasa … sa-mi scrii daca ai incercat cum ti-au iesit, ….eventual pune fulgi de porumb zdrobiti.