Pulpe crocante la cuptor


Personal nu-mi prea plac prajelile, asa ca incerc sa le evit pe cat posibil. Reteta de mai jos este o incercare, foarte reusita as zice eu, de a face pulpe pane la cuptor. E foarte simplu , mai ales ca nu se fierb deloc.
Ingrendiente:
6 pulpe inferioare de pui( cred ca ar merge de minune si cu aripioare )
1/2 lingurita rozmarin
1 lingura ulei
sare
2 lingurite boia
piper
suc de la o 1/2 de lamaie
2 oua
2 linguri lapte
pesmet ( aprox 200 g)

Se amesteca sucul de lamaie cu rozmarin, sare, piper,ulei  si 1/2 de lingurita de boia. Pulpele se curata de piele si se ung cu acest amestec apoi se lasa la rece 1 ora ( daca va grabiti nu-i necesar sa le lasati la rece se prepara imediat). Ouale se bat cu lapte si cu putina sare, pemetul se amesteca cu restul de boia ( puteti folosi amestec egal de pesmet si fulgi de porumb zdrobiti). Se trec pulpele prin ou, pesmet si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc aproximativ 40 minute la foc mic. Incercati cu o furculita carnea , daca intra usor inseamna ca sunt gata .Nu le intoarceti in timpul coptului.

Servim cu sos de iaurt si cartofi copti .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Pulpe crocante la cuptor”

  1. buna Amalia am si eu o mare mica rugaminte la tine:D:D:D te rog sami recomanzi si mie o reteta simpla de pulpe de pui cu cartofi al cuptor,am tot cautat pe net insa sunt mult prea complicate pt experienta mea……multumesc anticipat:*

  2. Buna, Amalia!
    Eu gatesc dezamagitor de rar, as putea spune ca sunt dezastru in bucatarie, dar blogul tau ma ajuta mult.
    Am o intrebare referitoare la aceasta reteta: ar merge faina in loc de pesmet? intreb asta pentru ca am luat toate magazinele la rand si nu am gasit, ceea ce m-ar determina sa traversez orasul pana in Carrefour…

    1. Hmmm, nu stiu ce sa zic faina prajita nu e tare delicioasa … sa-mi scrii daca ai incercat cum ti-au iesit, ….eventual pune fulgi de porumb zdrobiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.