Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel (IMG 197333)   imagine reteta
Eeei, de cand mi-am propus sa incerc reteta de crema caramel de la Lissa. Uite ca a sosit momentul asa ca am facut acest tort si va spun sincer ca nu mi-a parut rau. Este o crema foarte buna cu gust pronuntat de caramel. Iata reteta:

Ingrediente:
Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • o priza praf de copt

Crema:

  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina

Pentru insiropat:

  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Blatul este cel clasic de pandispan, poate cunoasteti reteta.

Se bat albusurile spuma tare , apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se coace intr-o forma rotunda ( d= 24 cm) unsa cu putin unt si tapetata cu faina, timp de 20 de minute la foc potrivit.

Se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se rastoarna pe un gratar.

Pentru sirop amestecam zaharul cu apa si cu esenta de rom , le punem la fiert si dupa cateva clocote, stingem focul si lasam siropul sa se raceasca.

Pana se raceste blatul si siropul , preparam crema : Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.
Tort cu crema caramel (t11 290x217)   imagine reteta
Blatul il taiem in doua si il insiropam, apoi il umplem cu crema.

Tort cu crema caramel (IMG 19577 290x217)   imagine reteta

Eu nu l-am decorat mai special deoarece l-am facut pentru acasa , dar voi puteti sa-l ornati cu frisca si zahar caramelizat.

Tort cu crema caramel (tort)   imagine reteta

Este foarte gustos, multumesc Lissa inca o data pentru reteta de crema si va invit sa-l incercati ! :)

Reteta publicata in Torturi. Etichete: .
loading...

51 comentarii la reteta Tort cu crema caramel

  1. Annalissa

    Mulțumesc pentru reteta, cred ca e tare bun. Vreau sa pregătesc tortul pentru aniversarea de 2 anișori ai băiețelului nostru . Tocmai de aceea te-as ruga daca poți sa îmi spui: daca vreau ca tortul sa il fac dreptunghiular de mărimea unei tavi de 23/30 cm, pot folosi aceleași cantități de ingrediente la blat si la crema sau trebuie sa cresc cantitățile ? Mulțumesc !

    Raspunde
    • Amalia

      Eu l-am facut mai demult insa forma era de 24 de cm. Cred ca merge si la dimensiunile scrise de tine insa nu iese asa de inalt. Sfatul meu este sa inmultesti cu 1,5 cantitatile :).

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>