Tort cu crema de lapte


Tortul asta era programat pe sambata, dar neavand timp nu l-am mai facut. Mi-am cumparat smantana naturala pentru frisca si am zis sa o incerc cu reteta asta. Este un tort delicat si pufos, eu l-am facut cu piersici din compot dar puteti sa puneti ce fructe vreti :).
Blatul l-am facut de tip pandispan din:
4 oua
8 linguri de faina
8 linguri de zahar
1/2 lingurita praf de copt
si atentie 4 linguri suc de portocale ( in loc de apa)
Crema :
250 ml lapte
250 ml frisca batuta
2 linguri zahar
10 g gelatina ( 1 plic)
pentru ornat 250 ml frisca
Se incalzeste laptele cu zaharul iar separat se dizolva gelatina in putin lapte rece. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere,se stinge focul, se adauga gelatina si se amesteca pana aceasta s-a dizolvat complet. Se lasa amestecul sa se raceasca si apoi se adauga in frisca batuta. (Ca sa va faceti o idee arata ca si o crema din amidon cu lapte).
Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu sucul din compot, apoi se pune un strat de crema , caisele taiate bucatele , restul de crema, blatul si deasupra fructe si frisca.
Va recomand sa dublati cantitatile la crema si pentru ornat, eu am avut doar 500 ml frisca si a trebuit sa fac mai putina crema iar deasupra abia mi-a ajuns pentru ornat.
Sper sa-l incercati deoarece este delicios ( sotul meu a mancat 2 felii mari si cred ca stiti deja, el nu este amator de dulciuri )

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Tort cu crema de lapte”

  1. Buna Amalia,

    Am facut tortul acesta de Boboteaza…..super super super delicat, insiropat, fresh…perfect! Am avut ceva emotii cand am amestecat laptele cu frisca (naturala 100%, aici nu am gasit vegetala si a trebuit sa merg pe varianta „grasa” :) ), dar totul a fost perfect cand s-a racit! Multumesc inca o data pentru toate retetele tale

  2. Delicios!

    Blatul l-am facut dupa reteta de Blat de tort – reteta de baza, crema a fost de lapte, dar am adaugat mai multa frisca naturala si zmeura zdrobita (semintele nu le-am pus…dah :-)). Am insiropat foarte bine blatul cu suc de zmeura (am fiert putina zmeura congelata cu putin zahar si a iesit un suc f bun), iar in loc de caise am pus zmeura. Desi nu am avut zmeura proaspata, tortul a iesit foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.