Trei deserturi cu zmeură

Selgros1

Deserturile cu fructe sunt preferatele noastre, iar acum e raiul pe pământ cum s-ar zice, cu atâtea fructe de sezon. Pentru că azi e sărbătoare și uite că se anunță câțiva musafiri am ales să prepar câteva deserturi cu fructe. Am vrut să fie de mai multe feluri dar recunosc că nu știam cu ce fructe să le prepar.

Cu lista de cumpărături la purtător ne-am îndreptat spre Selgros unde am avut plăcuta surpriză să descopăr promoții la tot felul de produse, dar ce m-a impresionat în mod plăcut a fost faptul că deși era destul de târziu, la raionul legume – fructe toate standurile erau pline.

Nu am putut să nu remarc la intrare o promoție bine semnalizată pentru cumpărăturile online de la Selgros.

B2

Și da, am ochit fructul de bază pentru cele trei deserturi, zmeura, arăta atât de bine că nu m-am putut abține să nu cumpăr câteva caserole.

Apoi am zăbovit puțin la raionul de lactate pentru că erau atâtea feluri de smântână încât cu greu m-am hotărât pe care să o aleg. Am ales un produs românesc , o smântână pentru frișcă cu 30% grăsime, care ulterior s-a comportat excelent de bine, nota 10 pe linie cum s-ar zice :)

Lăsând cumpăraturile de alt gen la o parte, haideți să vedem ce se poate prepara cu multă zmeură și cu multă frișcă :)

Trei deserturi cu zmeură

Ingredientul de bază: zmeura

Ca să vă fie mai ușor pentru toate trei deserturile mixați 400g zmeură împreună cu 150g zahar pudră. Aceasta este baza pentru toate cele trei deserturi

Desert cu pișcoturi și mascarpone

T1

Ingrediente 2 porții mari sau 4 mai mici:

 • 100g zmeură din amestecul de mai sus
 • 100g zahăr pudră
 • 250g mascarpone
 • 250g smântână pentru frișcă
 • 250g pișcoturi
 • 150ml lapte

Mixăm smântâna cu zahărul pudră la viteză maximă până obținem frișca. Smântâna trebuie ținută la rece cel puțin 4 ore înainte de a o bate.

Într-un bol punem smântâna mascarpone și o amestecăm putin cu un tel  cât să se desfacă. Adăugăm frișca și amestecăm usor până amestecul se omogenizează.

Pregătim două boluri mai mari sau patru mai mici.

Pe fund la fiecare bol punem puțin sos de zmeură, apoi puțină cremă, apoi un strat de pișcoturi trecute prin lapte. Punem din nou puțină cremă, apoi așezăm fructele de zmeură unul lângă altul, apoi crema din nou și repetăm operațiunea. Deasupra pudrăm puțină cacao și apoi punem cupele la rece cel puțin o oră.

T3

T4

T5

T6

Spumă de zmeură

S1

Ingrediente 4 porții:

 • 200g din amestecul de bază cu zmeură și zahăr
 • 250ml frișcă
 • 200g biscuiți cu ovăz

Zdrobim biscuiții cu sucitorul  sau cu blenderul.

Într-un bol adaugăm sosul de zmeură peste frișcă și amestecăm ușor cu un tel.

s22

s33

Punem în 4 pahare câte o linguriță de  sos de zmeura apoi un strat de biscuiți sfărâmați, spumă de zmeură , biscuiți și din nou spumă. Decorăm cu fructe proaspete.

Inghețată de zmeura cu iaurt

I11

Ingrediente pentru 4 porții:

 • 300g iaurt grecesc 10% grăsime
 • 200g din amestecul de bază cu zmeură și zahăr
 • 150g zahar pudră

Punem iaurtul într-un bol adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm cam ¾ din sosul de zmeură și amestecăm usor de vreo  4-5 ori cu un tel. Turnăm conținutul într-o cutie de plastic, deasupra punem restul de sos și trasăm ușor dungi cu furculița. Închidem ermetic cutia și o punem la congelator minim 4-5 ore.

I22

I33

Servim cu sos de zmeură deasupra.

Pofta buna să aveți și spor la cumpărături!

PS Daca mergeți la Selgros treceți și pe la raionul de obiecte pentru bucătărie, au niște cupe pentru desert tare faine :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Trei deserturi cu zmeură”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.