Cele mai simple prajituri sunt cele fara coacere, cele mai sanatoase prajituri sunt cele cu fructe ( asa ar zice unii :)), cele mai bune prajituri sunt cele cu crema. Prajitura de mai jos intruneste toate cele trei conditii, asa ca nu va ramane decat sa o incercati. Plus ca se poate face cu aproape orice fruct.
Ingrediente:
- 300g biscuiti ( eu am folosit biscuiti cu unt si tarate dar puteti folosi si pettite beurre)
- 3 plicuri cu budinca de vanilie
- 1 l lapte
- 10linguri zahar tos
- 200g unt 65% grasime
- 500g fructe de sezon
- aproximativ 300ml frisca
1. Biscuitii ii rupem bucatele ( ca si pentru salamul de biscuiti). Fructele se taie bucati ( daca folositi zmeura, afine, coacaze lasati-le intregi).
2. Preparam budinca conform indicatiilor de pe ambalaj adaugand cele 10 linguri de zahar. Cand este gata o luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca si adaugm untul taiat bucatele. Amestecam bine dupa fiecare bucata. Apoi adugam biscuitii toti dintr-o data si amestecam usor cu o paleta sau lingura de lemn. La sfarsit se adaug fructele si se amesteca la fel, usor.
3. Turnam prajitura intr-o tava 28×22 si dam la rece cel putin 2 ore.
Servim cu frisca. Este delicioasa!
Reteta este preluata de pe recipeci.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]