Ador savarinele, cand eram in liceu imi cumparam cate doua si ma asezam la o masa mai retrasa sa nu ma vada nimeni ca le mananc :). As zice ca situatia nu s-a schimbat prea mult doar ca acum satula de cele cumparate care nu mai au nimic din gustul de demult ( sau poate nu am gasit eu cofetaria care trebuie) le fac acasa si mannc cate vreau, ba mai pun si poze pe net sa vada toata lumea :)).
Reteta de mai jos e foarte simpla, mai am o varianta pe blog dar fara pesmet. Aceasta e la fel de usor de facut doar parca gustul se apropie de cel din copilarie. Gramajul nu l-am specificat am folosit ca unitate de masura lingura ( ca pe vremuri ) :)
Ingrediente pentru 14 bucati forme clasice:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri pesmet
- 1 lingura faina
Pentru sirop:
- 250ml apa
- 150g zahar
- 1 lingurita esenta de rom de buna calitate
Pentru umplut:
- 500ml smantana pentru frisca
- 4-5 linguri zahar
1. Mixăm albusurile cu zahărul până obținem o bezea lucioasă, adăugăm treptat galbenusurile, mixam bine si apoi adăugăm treptat faina amesecata cu pesmet amestecând usor peste cap. Umplem formele de savarine cam 3/4 bine unse si apoi coacem la 180grade timp de 10 minute.
2. Lăsăm sa se răcească putin apoi le scoatem cu o scobitoare, usor sa nu se rupă.
3. Siropul il facem din 250ml apă si 150g zahar, lăsăm sa dea in clocot si apoi adăugăm putina esenta de rom .
4. 500ml smantana pentru frisca o mixam bine împreună cu 4-5 linguri de zahar.
5.Taiem capacele la savarine cu un cutit zimtat si insiropam cu o lingura bine savarinele apoi le umplem cu frisca.
Pofta buna!
Reteta este preluata de pe un grup.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]