Savarine cu pesmet

Savarine1

Ador savarinele, cand eram in liceu imi cumparam cate doua si ma asezam la o masa mai retrasa sa nu ma vada nimeni ca le mananc :). As zice ca situatia nu s-a schimbat prea mult doar ca acum satula de cele cumparate care nu mai au nimic din gustul de demult ( sau poate nu am gasit eu cofetaria care trebuie) le fac acasa si mannc cate vreau, ba mai pun si poze pe net sa vada toata lumea :)). 

Reteta de mai jos e foarte simpla, mai am o varianta pe blog dar fara pesmet. Aceasta e la fel de usor de facut doar parca gustul se apropie de cel din copilarie. Gramajul nu l-am specificat am folosit ca unitate de masura lingura ( ca pe vremuri ) :)

Ingrediente pentru 14 bucati forme clasice:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura faina

Pentru sirop:

  • 250ml apa
  • 150g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom de buna calitate

Pentru umplut:

  • 500ml smantana pentru frisca
  • 4-5 linguri zahar

1. Mixăm albusurile cu zahărul până obținem o bezea lucioasă, adăugăm treptat galbenusurile, mixam bine si apoi adăugăm treptat faina amesecata cu pesmet amestecând usor peste cap. Umplem formele de savarine cam 3/4 bine unse si apoi coacem la 180grade timp de 10 minute. 

16996473_1320118238058232_2425200109689210642_n
2. Lăsăm sa se răcească putin apoi le scoatem cu o scobitoare, usor sa nu se rupă.
 

Savarine 3Savarine 2
3. Siropul il facem din 250ml apă si 150g zahar, lăsăm sa dea in clocot si apoi adăugăm putina esenta de rom .
4. 500ml smantana pentru frisca o mixam bine împreună cu 4-5 linguri de zahar. 

5.Taiem capacele la savarine cu un cutit zimtat si insiropam cu o lingura bine savarinele apoi le umplem cu frisca.

Savarine 4

Pofta buna!

Savarine 0

Reteta este preluata de pe un grup.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.