Taietei cu varza

 Buni, mai ales in zilele de post. Reteta este simpla si cred foarte cunoscuta in Ardeal. Inca nu am postat-o dar uite ca a venit si ziua ei :).

Ingrediente:

  • aprox 1kg varza
  • 200g taietei lati ( puteti folosi si alt tip de paste )
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper 
  • optional  100g slaninuta sau kaizer
  • putina boia iute

1. Varza o taiem fideluta, daca aveti scula de taiat v-ati scos, daca nu din cutit marunt, marunt :).

Adaugam 1/2 lingurita sare si o frecam bine. Lasam sa stea cam 15-20min.

2. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam varza si amestecam usor. Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic timp de 30-40 min, depinde de varza.

In mod normal nu se adauga apa dar daca este cazul ( lichidul a scazut de tot, varza incepe sa se lipeasca de fundul cratitei si inca nu e facuta)  adaugati putina.

Cand este gata adaugam piper si un pic de boia iute.

Optional puteti praji cateva feliute de slaninuta impreuna cu ceapa si apoi sa adaugati varza. Dar asta nu in zilele de post :).

 3. In timp ce se caleste varza  fierbem pastele conform timpului de gatire de pe ambalaj, le strecuram bine de apa si apoi le amestecam cu varza cand aceasta este gata.

Servim. 

Aceasta mancare se poate consuma atat calda cat si rece.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Taietei cu varza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.