Ghiveci de vinete

Daca tot e sezonul vinetelor m-am gandit sa fac o mancare usoara si rapid de preparat si anume ghiveci de vinete ( spre disperarea sotiorului pentru care cuvantul ghiveci este mai rau ca si … nu gasesc acum termen de comparatie dar cred ca v-ati dat seama ca nu e de bine ).

Las ideile sotului deoparte si va spun ca in general merg pe principiul ca toate mancarurile cu legume sunt foarte bune, important este sa stii cum sa le combini :).

Asadar pentru ghiveciul de vinete avem nevoie de:

  • 2-3 vinete
  • 1 gogosar mai mare sau 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 2-3 rosii potrivite sau 200ml bulion
  • sare
  • putin cimbru

1.Vinetele le curatam de coaja si le taiem cuburi mai mari. Presaram pe ele putina sare si le lasam sa stea cateva minute.

Gogosarul il taiem cubulete, rosiile la fel, ceapa o taiem fideluta.

2. Incingem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa impreuna cu gogosarul taiat. Le lasam sa se caleasca 3-4 minute si apoi adaugam vinetele si rosiile.

Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic aproximativ 15 minute. Amestecam usor din cand in cand cu grija sa nu le zdrobim. Adaugam cimbru si putin piper proaspat.

La sfarsit putem pune si 2-3 catei de usturoi zdrobiti.

Servim cu patrunjel verde tocat deasupra.

Un comentariu la „Ghiveci de vinete”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.