Somon la cuptor cu broccoli și paste

somon-la-cuptor-amalia-1

O bunătate de mancare ce se prepara foarte simplu. Si spun intru apararea celor care iubesc broccoli ca in combinatie cu somonul si sosul bechamel este minunat, da o nota de prospetime preparatului. Gatesc peste nu foarte des, o data din cauza pretului si a faptului ca aici cel mai cunoscut este pastravul si dorada de care sincer m-am cam saturat si de retul nu ma pot atinge cum s-ar spune.

Plus ca in apropiere und elocuiesc eu, nu prea am magazine care sa comercializeze peste proaspat iar cel care se gaeseste nu este d ela noi. Nu pot sa mananc pastrav din Turcia sau din alta tara, cand langa Cluj sunt crescatorii de pastrav. Da, in Selgros gasesc peste romanesc insa e destul de departe. Dar ca sa nu mai lungesc povestea cu unde se gasesc magazine de peste in Cluj, va scriu ca de sarbatori am incercat aceasta reteta foarte buna pe care am vazut-o pe un blog nici  nu stiu din ce tara.

Este o reteta foarte usoara, practic un strat de paste foerte peste care se pune broccoli si praz ( eu am inloucit cu ceapa de data asta dar voi respectati reteta) apoi sos bechamel si bucatele de somon proaspat. Totul la cuptor 20 de minute, rezulta o bunatate de te lingi pe degete!

somon-la-cuptor-amalia-2

Am pus preparatul in 3 vase pentru ca nu am avut o tava mai mica ( chiar ieri mi-am cumparat) si daca e sa calculam ingreidentele de mai jos sunt pentru 2 portii. Asadar ori procedati ca si mine, ori va recomand sa faceti din prima portie dubla pentru ca va spun e delicioasa.

Somon am folosit proaspat, l-am cumparat din Kaufland, sa stiti ca a fost foarte bun, era ambalat la caserola de 200g.

Praz nu am gasit si l-am inlocuit cu ceapa dar data viitoare insist sa-l caut si da de si gasesc. Bine nu varianta mutanta cat mana de gors fier mai subtirele, autohtone poate :)

Somon la cuptor cu broccoli și paste

Ingrediente 2 portii:

  • 200g de somon file cu piele
  • 150g paste de tip macaroane sau penne
  • 150g broccoli
  • 100 g praz sau o ceapa mica
  • 50ml vin alb
  • 1 lingura ulei cu masline

Pentru sos

  • 50g branza albastra cu mucegai ( nu am pus )
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare, piper

Pentru ca ingredientele se pregatesc rapid preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si ne apucam de treaba.

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le scurgem de apa si le lasam deoparte.

Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu broccoli timp de 3 minute in ulei de masline, adaugam vinul si mai calim 4 minute pana se inmoaie.

somon-la-cuptor-amalia-3

Preparam sosul bechamel; topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam rapid apoi laptele si la fel amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase. Amestecam continuu pana cand se ingroasa si la final punem putina sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta sau tavi individuale punem pe fund un strat de macaroane, apoi broccoli si ceapa apoi somonul taiat cubulete si sosul printre bucatile de peste. Punem si putina branza albastra, eu am ras putin parmezan si nu mi-a parut rau :)

somon-la-cuptor-amalia-4

somon-la-cuptor-amalia-5

Bagam tava sau tavile la cuptor timp de 20 de minute.

somon-la-cuptor-amalia-6

Servim cu putina lamaie si piper proaspat rasnit deasupra. Este foarte buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.