Snitel de pui cu sos de rosii si mozarella

Despre snitel de pui desigur doar de bine pot sa va scriu. Nu conosc nici macar o persoana care sa nu-i placa snitelul de pui, mai ales cel copt intr-o crusta crocanta.

Pe blog am cateva retete de snitel dar este loc oricand de mai multe.

Snitelul de pui cu sos de rosii si mozarella este un preparat foarte bun, faptul ca se foloseste parmezan pentru crusta, il face si mai gustos, iar sosul de rosii si mozarella il completeaza la marele fix.

Se poate reincalzi si a doua zi, este la fel de bun.

Ca si garnitura cred ca cel mai bine merge cu orez, dar si cartofii sunt o optiune.

Dar haideti sa vedem reteta.

Șnițel de pui cu sos de rosii și mozarella

Ingrediente 4 porții:

Pentru șnițel:

  • 800g piept de pui
  • 4 linguri pesmet ( puteti folosi si panko)
  • 4 linguri parmezan ras ( puteti inlocui cu grana padano)
  • 1/3 lingurita usturoi tocat
  • 1/3 lingurita oregano
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper, boia dulce

Pentru sos:

  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • un praf de chilli
  • 1 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita de oregano
  • 1/4 lingurita de zahar
  • sare
  • piper

Mai aveti nevoie de:

  • 150g mozarella
  • frunze de busuioc
  • ulei pentru prajit

Pentru inceput preparam sosul:

Ceapa o curatati si o taiati cubulete mici, usturoiul il zdrobiti.

Se incinge putin ulei in tigaie si se caleste ceapa 2-3 minute apoi adaugati usturoiul. Se adauga busuiocul, oregano, chilli si se prajesc amestecand rapid 30 de secunde.

Se adauga rosiile si foaia de dafin, sare, zahar si piper si se mai lasa cam 10 minute pana se ingroasa putin.

Pentru snitelul de pui taiem pieptul in lungime in 3 bucati (puteti cumpara piept de pui gata taiat). Condimentati cu sare, piper si boia pe ambele parti. Puneti carnea la frigider pentru cateva ore de preferat pentru ca sa se marineze. Daca va grabiti sariti aceasta etapa.

Atentie! Nu bateti carnea cu ciocanul de snitele, ca si la snitele clasice, doar o condimentati.

Amestecati parmezanul cu pesmetul intr- o farfurie.

In alta farfurie bateti ouale cu putina sare.

Treceti feliile de carne prin faina, le scuturati bine, apoi le treceti prin oul batut si apoi prin pesmetul amestecat cu parmezan.

Prajiti snitelele in tigaie la foc potrivit pana se rumenesc frumos pe o parte si pe cealalta apoi le scoateti pe un servet de hartie.

Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius.

Puneti snitelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti cate o felie de mozarella pe fiecare snitel apoi sos de rosii.

Coaceti la cuptor 2 -3 minute, doar pana se topeste branza.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.