Legume coapte cu piept de pui

 

V-am mai scris probabil ca sunt indragostita de bucataria turceasca. Imi plac foarte mult retetele lor, pentru ca folosesc multe legume si sincer nici eu nu sunt mare prietena cu porcul, cred ca as putea renunta usor la carnea de porc. Dar nu aceasta este ideea, ci faptul ca orice reteta incercata are succes, copiilor si sotului le place foarte mult si asta ma face sa cuat alte si alte retete. Pe retelele de socializare sunt abonata la mai multe conturi turcesti si de fiecare data cand vad o reteta colorata apetisanta o salves si o incerc.

Asa s-a intamplat cu aceasta reteta, legumele coapte cu piept de pui, pot fi un pranz delicios sau o cina gustoasa, depinde cand doriti sa le consumati. Ies multe portii din reteta si le puteti servi ca atare dar cel mai bine merg cu orez fiert, bulgur sau cus cus.

Secrete nu sunt pentru ca reteta este prea simpla sa mai aiba secrete, singura rugaminte este sa folositi o pasta de tomate de calitate pentru ca preparatul final sa aiba nu numai un gust pe masura dar si un aspect frumos.

Si da uite am ceva sa va spun; daca considerati ca folia de aluminiu este nociva pentru sanatate, puteti sa o inlocuiti cu succes cu foaia de copt, o sa vedeti in reteta si nu numai cum puteti sa o folositi cu succes la orice preparat ce necesita coacerea inabusita la cuptor.

Dar hai sa vedem reteta si sper sa o salvati si sa o incecrati pentru ca este foarte buna.

Legume coapte cu piept de pui

Ingrediente 4 portii:

  • 600g piept de pui
  • 3 cartofi de marime medie
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei kapia
  • 2 roșii
  • 1 cana de mazare congelata ( aprox 200g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi

Pentru sos:

  • 60ml ulei
  • 200ml apa
  • 1 lingura buna de pasta de rosii
  • 1 lingura boia dulce
  • 1,5 lingurite cimbru uscat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • sare

Pentru inceput preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius.

Pana se incalzeste taiati carnea cubulete, la fel ardeii, ceapa, si cartofii. Eu am pus doar un ardei mare.  Marimea ar fi de cam 1.5 cm.

Folositi o tava termorezistenta de sticla, ceramica .

Puneti toate ingredientele taiate in tava apoi amestecati ingredientele pentru sos si le turnati peste legume. Amestecati cu mana usor sa se omogenizeze si le imprastiati in tava.

Luati o hartie de copt, o mototoliti apoi o udati si o desfaceti. o puneti peste legume, impingand marginile in jos ( ca si cum ati inveli preparatul cu o paturica).

Coaceti timp de 35 de minute.

Apoi luati hartia jos si mai coaceti 20 de minute.

Serviti preparatul cu orez, bulgur, cus cus sau cu iaurt.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.