Ruladă de cacao cu banane

Ruladele sunt foarte bune dar am observat ca multe gospodine au unele retineri cand e vorba de prepararea lor. Prima si cea mai importanta este faptul ca se pot rupe atunci cand le rulezi. Da, mi s-a intamplat si mie, e drept mai rar dar intotdeauna cand am copt prea mult rulada. Alte secrete nu ar fi decat ca va recomand sa puneti putin ulei in blat, mi se pare ca-l face mai elastic si usor de rulat.

Bun, rulada de cacao cu banane este un dulce ce se face rapid, nu e musai sa aveti vreo ocazie speciala pentru a-l prepara, se face in aproximativ 30 de minute cu tot cu copt. Crema este foarte usoara cu mascarpone si frisca la care am adaugat si putina ciocolata alba. Deasupra am pus o glazura de ciocolata si am presarat cateva merisoare, nu de alta dar imi plac mult si mi se pare ca merg de minune cu ciocolata.

Din pacate unele ingrediente nu sunt masurate in grame pentru ca din obisnuinta de cele mai mult ori folosesc lingura, mai ales la blaturi. Insa va asigur ca prajitura o sa va iasa si nu o sa se crape :).

Ruladă de cacao cu banană

Ingrediente pentru o tava de dimensiunea 33×40 :

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 100g zahar
  • 80g făină
  • 1 lingura ulei
  • 25g cacao (1 lingura)
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 2 linguri apa

Pentru cremă:

  • 250g mascarpone
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 100g ciocolata alba
  • 40g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru glazura:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri ulei
  • 100g merisoare confiate

Mai aveti nevoie de 2 banane.

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si punem in tava o foaie de copt.

Mixam galbenusurile cu apa si zaharul pana cand se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul, mixam si apoi adaugam albusurile batute spuma, faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam peste cap pana cand compozitia se omogenizeaza. Incercati sa i pastrati volumul.

Turnam blatul in tava si dam cu tava de masa ca sa iasa bulele de aer din blat. Stiu ca suna ciudat dar lovim usor tava de masa ca si cum am scapa-o pe masa.

Coacem blatul fix 10 minute.

Scoatem tava din cuptor, lasam sa stea cateva minute si apoi rasturnam blatul. Dezlipim hartia de copt si asezam blatul pe ea apoi rulam usor.

Lasam blatul sa se raceasca.

 

Preparam crema:

Mixam mascarponele cu smantana de frisca si zaharul pudra si cand amestecul este aproape tare adaugam ciocolata topita. Eu am folosit smantana pentru frisca vegetala indulcita asa ca nu am mai adaugat zahar.

Desfacem usor blatul, il ungem cu crema peste tot si pe lungimea blatului aproape de margine punem bananele una in continuarea celeilalte.

Rulam usor si punem rulada la rece pana preparam glazura.

Topim ciocolata cu uleiul la microunde ( pe programul de dezghetare ) sau pe baie de abur. Turnam usor glazura si deasupra presaram merisoare tocate marunt.

Lasam sa stea la rece minim 30 de minute si apoi servim rulada taiata felii.

Este foarte buna!

Si un mic filmulet cu etape din reteta.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.