Rulada aperitiv cu cascaval

De cand mi-am dorit sa o incerc :). Ideea e preluata de la Maya , am refacut-o in varianta „mini” ca proba pentru sarbatori.

Ingrediente:

  • 150g cascaval de buna calitate
  • 1 ou fiert
  • 50g unt
  • 50g sunca
  • 3-4 masline
  • 1 feliuta gogosar murat

Oul il dam pe razatoare, sunca o taiem cubulete, la fel si maslinele si gogosarul. Separat frecam putin untul sa se desfaca si adaugam apoi oul, sunca, maslinele si gogosarul.
Punem apa la fiert intr-o oala si cand apa da in clocot , „aruncam” felia de cascaval in apa si o lasam 1 minut 2 pana se inmoaie. O scoatem , pe masa de lucru intindem o folie de plastic, peste ea punem cascavalul si il intindem cu un sucitor ca o foaie subtire.
Adaugam umplutura si rulam strans.
Punem rulada intr-o folie de aluminiu si o lasam la frigider cateva ore.
Taiem cu un cutit bine ascutit .Puteti sa incercati si alte umpluturi doar sa puneti neaparat si unt .
Pozele nu sunt foarte reusite dar va asigur ca este foarte buna si aspectuoasa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Rulada aperitiv cu cascaval”

  1. Multumesc pentru reteta. Am incercat-o si eu, dar din pacate nu am reusit sa gasesc un cascaval bun, asa ca am cam dat gres. Ne poti spune si noua ce cascaval ai folosit te rog?
    Si as mai avea o remarca: cantitativ mi se pare cam putin cascaval pentru grosimea si dimensiunea foii pe care ai obtinut-o.

  2. si mie mi se pare foarte buna reteta … am incercat-o si eu dar am avut aceeasi problema cu cascavalul… ne poti spune si noua ce casacaval folosesti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.