De cand mi-am dorit sa o incerc :). Ideea e preluata de la Maya , am refacut-o in varianta „mini” ca proba pentru sarbatori.
Ingrediente:
- 150g cascaval de buna calitate
- 1 ou fiert
- 50g unt
- 50g sunca
- 3-4 masline
- 1 feliuta gogosar murat
Oul il dam pe razatoare, sunca o taiem cubulete, la fel si maslinele si gogosarul. Separat frecam putin untul sa se desfaca si adaugam apoi oul, sunca, maslinele si gogosarul.
Punem apa la fiert intr-o oala si cand apa da in clocot , „aruncam” felia de cascaval in apa si o lasam 1 minut 2 pana se inmoaie. O scoatem , pe masa de lucru intindem o folie de plastic, peste ea punem cascavalul si il intindem cu un sucitor ca o foaie subtire.
Adaugam umplutura si rulam strans.
Punem rulada intr-o folie de aluminiu si o lasam la frigider cateva ore.
Taiem cu un cutit bine ascutit .Puteti sa incercati si alte umpluturi doar sa puneti neaparat si unt .
Pozele nu sunt foarte reusite dar va asigur ca este foarte buna si aspectuoasa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
esti incredibila
Mamaaa…ce buna trebuie sa fie…stiu ca am mai vazut asa ceva pe undeva, dar imi place tare mult. O idee buna pentru sarbatori!
Multumesc pentru reteta. Am incercat-o si eu, dar din pacate nu am reusit sa gasesc un cascaval bun, asa ca am cam dat gres. Ne poti spune si noua ce cascaval ai folosit te rog?
Si as mai avea o remarca: cantitativ mi se pare cam putin cascaval pentru grosimea si dimensiunea foii pe care ai obtinut-o.
si mie mi se pare foarte buna reteta … am incercat-o si eu dar am avut aceeasi problema cu cascavalul… ne poti spune si noua ce casacaval folosesti?
Ionela nu mai stiu denumirea insa era ceva destul de scump si cu multa grasime :)
ok ms oricum… felicitari pentru site si pentru retete.. de cele mai multe ori eu ma inspir de la tine..
Ementhaler este perfect pt aceasta reteta.