Ce se mai gateste, ce se mai gateste ? Azi pasta de peste :)). Pe vremea lui stiti voi cine nu o mancam nici de o culoare acum cu pofta mi-am amintit de ea .
Ingrediente:
- 1 conserva mica de sardine in ulei ( 125g)
- 100g unt
- putina sare
- putina ceapa
Desfacem conserva , scurgem pestele, ii scoatem coloana vertebrala apoi il maruntim cu o furculita. Separat amestecam putin untul pana se desface . Adaugam putin cate putin din peste in unt si amestecam bine. La sfarsit dam pe razatoarea mica putina ceapa ( ideea e sa punem suc de ceapa , 2-3 picaturi ) si adaugam si sare dupa gust.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
minunata reteta…si noi mancam in vremuri de demult!
Untul cam periculos pentru mine, dar totusi suna delicios de bun:) !
Pupici cu mare, mare drag, scumpa mea!!!
Multumesc Geta :).
Iulia te pup, nu stiu cum de nu te-am avut pana acum in blogroll, te-am pus in lista, ai un blog minunat :).
Foarte bine arata felicitari. Daca iti place sa faci cadouri mai ales acum ca se apropie Craciunul, acum ai ocazia. Informeaza-te de MPA pe http://www.al3xandra-miches.blogspot.com
Salutari Alexandra
E clar, pestele-i in trend azi, si eu am avut peste la pranz :). Arata tare bine!
O sa te rog sa modifici linkul blogului meu in blogroll, din http://cuinabanateana.blogspot.com/ in http://www.retetecalamama.ro. Blogul meu se numeste de azi Retete ca la mama. Multumesc.
Buna, si eu fac cand si cand reteta asta. Dar pe blogul 'invatsagatesc' am descoperit ceva fain si mai usor, untul inlocuit cu crema de branza/branza de vaci cu grasimi reduse (eu am mai adaugat si o lingura de iaurt bine scurs de zer). Am incercat asa si a iesit f bun. Poti sa incerci si tu cand te apuca pofta. Numai bine, Ana
Buna. Si eu fac aceasta reteta doar ca o fac cu ton din conserva si crema de unt. Un deliciu, si o fac cat de des pot caci sunt o fana a pestelui, as putea manca peste in fiecare zi :P
Buna Amalia! Felicitari pentru blog, mai explicit si mai "mura-n gura" de atat nu cred ca se pot transmite niste retete. Am 25 de ani si sunt proaspata sotie, asa ca am incercat deja cateva retete de-ale tale(asta cand nu e mami prin preajma). Si eu ac pasta de peste, insa din conserva de ton si in loc de unt folosesc maioneza(chiar si light). Gustul acrisor al maionezei ii da un gust minunat si, chiar daca aparent pare mai greu pt dieta si colesterol, este muuuult mai digerabila :-) E doar un pont…poate o testezi daca nu ai facut-o pana acum. Te pup si …bucatareala placuta in continuare!
imi plac retetele tale si eu am citeva bune bune lili
Multumesc Lili sper sa le si incerci:)
azi o ciorba a la grec cu usturoi si o pasta de peste.chiar ma gandeam ce sa fac cu conserva de sardine.buna ideea de pasta.
gustos …deseara sii io fak pasta de peste
Sper sa-ti placa !
Draguta mea, au trecut mai mult de 2 ani de la ultimul comentariu dar, la 125 g conserva peste, din care, cu bunavointa, raman 100g, sa pui 100 gr unt, asta nu e pasta de peste, e unt cu vagi urme de peste, mai ales ca ceapa e si ea minimalista in decor, 2-3 picaturi…c’mon, si lamaia, unde e lamaia ?
Te rog sa accepti si comentarii din popor, nu numai intre detinatorii de bloguri !
A bon entendeur, salut ! if you now what I mean !
O zi buna ,
Eugenia
Dar accept orice comentariu :)… eu asa fac reteta sau ma rog asa o faceam ca nu am mai incercat-o de mult timp… scrie-mi te rog proportiile si promit sa o incerc din nou.