Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem 1

Prajitura Krem a la Krem este tare cunoscuta, am auzit de ea de multi ani si tot am vrut sa o incerc pentru ca era destul de laudata dar mereu am avut o retinere pentru faptul ca era preparata cu creme la plic. Si apropo de asta am observat citind mai multe variante de retete ca majoritatea bloggerilor care au incercat reteta se scuza oarecum pentru ca este preparata cu creme la plic.

Eu nu incerc sa ma scuz, am gatit si cu margarina si cu frisca vegetala si am folosit creme la plic de multe ori si da, folosesc si acum condiment universal. Este adevarat ca acum nu mai folosesc smantana vegetala si margarina sau creme la plic pentru ca am realizat ca frisca din smantana naturala este de o mie de ori mai buna, la fel si untul si pentru ca acum imi permit sa cumpar ingrediente mai de calitate, pana la urma si pretul conteaza. Dar nu despre asta vroiam sa va scriu ci despre prajitura cu nume foarte cunoscut, Krem a la krem.

Este extrem de simplu sa o prepari, trebuie sa fii chiar nepriceput sa nu-ti reuseasca. Iar gustul, e aici inca nu-s lamurita, e  foarte pufoasa si cremoasa, insa eu am simtit aroma artificiala din crema, nu prentru ca sunt foarte pretentioasa ci pentru ca sunt obisnuita cu creme facute in casa, chiar daca mai cumpar de la cofetarii prajituri.

Nu m-a deranjat gustul, am scris parerea mea sincera, copiii au fost super incantati, musafirii la fel, asa ca nu ramane decat sa o incercati si voi daca nu o cunoasteti deja si poate sa imi scrieti cum vi s-a parut.

Prajitura Krem a la krem
Prajitura Krem a la krem

Ingrediente pentru reteta de prajitura Krem a la Krem

(Pentru o tava de 22×30 cm)

Pentru blatul prajiturii:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata

Pentru crema prajiturii:

  • puteti respecta cele scrise pe plic si atunci folositi 400ml lapte, 1 plic Creme Ole de vanilie. Eu am folosit 200ml smantana pentru frisca cu 30% grasime si 200ml lapte.

Mai avem nevoie de 50g ciocolata rasa pentru pus deasupra, nu am facut glazura pentru ca am oroare cand mananc prajituri sa mi se lipeasca glazura de degete. Scuzati fixul dar asta sunt eu :)

Cum preparam reteta de prajitura Krem a la Krem?

1. Pentru blat mixam albusurile cu un varf de cutit de sare pana se fac spuma tare, apo adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Adăugăm galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si plicul de crema Ole de ciocolată si amestecăm peste cap astfel încât compozitia sa-si mențină volumul. Practic amestecul pentru crema înlocuieste faina si cacao. Turnam blatul in tava si coacem la 170 de grade C timp de 15 minute. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea.

Prajitura Krem a la Krem 3

Lasam blatul sa se raceasca.

2. Pentru crema punem toate ingredientele intr-un bol si mixam pana se intareste (cam 3-4 minute).

Punem crema peste blatul racit, o intindem bine si deasupra radem ciocolata.

Prajitura Krem a la Krem 4

Puteti servi prajitura imediat, nu trebuie sa stea la rece asta fiind marele avantaj daca aveti musafiri.

Prajitura Krem a la Krem 5

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Prajitura Krem a la Krem”

    1. Iti multumec pentru precizare, o sa trec in reteta chestia asta. De curiozitate pentru ca este o reteta foarte cunoscuta a fost ideea ta? Ma refer la reteta.

    1. Mai jos sub reclama >) puteti respecta cele scrise pe plic si atunci folositi 400ml lapte, 1 plic Creme Ole de vanilie. Eu am folosit 200ml smantana pentru frisca cu 30% grasime si 200ml lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.