Prajitura cu prune

Prima reteta de toamna este de dulce si cu fructe de sezon , ati ghicit – prune. Reteta o am din revista Practic , se poate face si cu alte fructe de sezon cum ar fi mere, struguri, pere.
Avem nevoie de:
300 gr faina
180 ml lapte
40 gr zahar
60 gr margarina
1 galbenus
20 gr drojdie
putina sare
700 gr prune
250 gr mere
Pentru crema
100 gr unt
100 gr zahar pudra
60 gr faina
1 plic zahar vaniliat

Se pune drojdia la dospit cu putin lapte caldut, zahar si se lasa cateva minute. Laptele ramas se incalzeste impreuna cu margarina, se amesteca cu drojdia dospita, faina , galbenusul de ou, sare. Se framanta un aluat elastic care se lasa la dospit, la cald 30 de minute. Se intinde o foaie in tava de la aragaz unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa sa creasca 10 minute.

Intre timp se curata merele de coaja si prunele de samburi. Peste foaia de aluat se pun felii de mere si prune.

Se amesteca ingrendientele pentru crema adica untul, zaharul pudra, faina si zaharul vaniliat si se intind ( mai greu :))) peste fructe.

Coacem 30 de minute la foc potrivit.

Prajitura este moale si pufoasa la baza si crocanta deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Prajitura cu prune”

  1. Buna Amalia!
    Uite am venit s ate vizitez si sa-ti adir bunatatile.
    Si totodata sa ma scuz de faptul ca nu am facut reteta ta de praji cu prune.Pici mei au zis ca vor o praji asa ca aia cu caise(facuse-m eu una mai demult) si de aceea am lasat aluatul ci drojdie si am preparat unul cu praf de copt.

    http://leckereien.blogspot.com/2008/09/prajitura-cu-prune-la-laura-s.html

    Dar prajiturica ta mi-am imprimat-o si cindva ,poate in iarna,ca mi-am congelat vre-o 2 kg de prune,am sa o fac.
    Felicitari pentru reusita su pentru toate retetele minuate.
    Sa fiu sincera mi-e tema sa colind Blogurile ca sint opeste tot atitea bunati ,multe din ele le prefer eu si restul familiei nu,multe le-as face dar imi trebuie timp so o armata de mincaciosi(hi,hi)
    Ori cum Eu iti multumesc si iti doresc o zi minunat in continuare!
    Cu prietenie
    Laura S.

  2. Laura iti multumesc pentru aprecieri , sa stii ca si eu vad numai bunatati pe bloguri cu gru ma pot hotari ce sa gatesc :) . Te pup , sa ai o saptamana frumoasa !

  3. Amalia, hai sa te invat un truc… sau poate deja il stii!
    Crema adica untul, zaharul pudra, faina si zaharul vaniliat, strange-le impreuna si formeaza o "minge" din ele. Pune-o la frigider cam jumatate de ora, pana se intareste bine insa nu e complet inghetata. Rade-o apoi pe razatoarea mare, uniform, peste fructele din tava. Gata, problema "intinderii" rezolvata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.