Gandindu-ma ce sa scriu in introducerea acestei retete atat de simpla si buna mi-a venit in minte o reteta pe care o auzeam deseori acasa,mai apoi in studentie si nu in ultimul rand in discutiile cu colegele de servici. O reteta nescrisa care a trecut peste ani si a ramas mereu una de succes si care suna cam asa „prajesc niste cartofi, bat bine doua oua si le pun peste ei cand sunt gata, apoi rad niste branza si sa vezi ce bunatate iese. Daca ma enervez fac si o salata” Ce ziceti, vi se pare cunoascuta? Eu cred ca da si cred ca deja stiti cum se prepara.
Reteta de mai jos este foarte asemanatoare doar ca cartofii nu se taie pai ci felii subtiri rotunde, iar branza se pune in timp ce se prajesc ouale. E foarte buna si la indemna, o sa vedeti ca va fi pe placul vostru daca o incercati.
Ce va mai pot scrie este ca aceasta reteta desi nu e asa de aspectuoasa este foarte gustoasa!
Ingrediente pentru mâncare rapidă cu cartof si ouă
Cantitati pentru o porție:
- 1 cartof tăiat felii subțiri
- 2 oua
- 100g branza curgatoare ( cascaval, cas, mozarella )
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de măsline
Mâncare rapidă cu cartof si ouă – mod de preparare
Mai aveti nevoie de o tigaie cu capac.
Pentru inceput curatati cartoful de coaja si il taiati felii subtiri.
Incingeti uleiul in tigaie si adaugati feliile de cartof, le condimentati cu sare si piper si le prajiti pe o parte si pe alta pana se rumenesc usor.
Bateti ouale intr-un bol si le condimentati cu sare.
Turnati amestecul de oua peste cartofi, adaugati si branza taiata cubulete si acoperiti totul cu un capac. Lasati sa se faca la foc mic pana se incheaga oul si se rumeneste putin si apoi daca aveti noroc de o tigaie buna intoarceti preparatul ca si pe o clatita. Daca nu il intoarceti cum puteti :) Nu este obligatoriu sa o intoarceti daca oul s-a inchegat si branza s a topit, eu doar prefer mancarurile mai rumenite putin :)
Mai lasati vreo 10 secunde apoi rasturnati pe o tigaie.
Serviti cu incredere.
Daca vi se pare prea complicat aveti mai jos si reteta video
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]