Daca iubiti celebrele cuiburi de viespi cu nuca si zahar , cu siguranta o sa va indragostiti de aceste prajituri pufoase si moi ce se prepara foarte rapid. Spre deosebire de cele clasice care au si drojdie in compozitie si necesita timp de dospire , acestea se fac rapid in aproximativ 30 de minute cu tot cu coacere, aluatul este moale si usor de manevrat, o adevarata placere sa le prepari!
Cuiburile rapide cu cacao puteti sa le preparati la micul dejun sau pentru pachetul de la scoala al copiilor, desigur pot fi un dulce si pentru voi, ramane doar sa incercati reteta.
Cuiburi rapide cu cacao
Ingrediente pentru 14-16 bucăți:
- 250g branza dulce de vaci ( cu cat mai grasa cu atat mai bine)
- 300g faina alba
- 125ml lapte
- 5 linguri ulei
- 50g zahar pudra
- 5g praf de copt
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 3 linguri unt topit
- 3 linguri de zahar pudra
- 2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Intr-un bol mixati braznade vaci cu zaharul pudra pana obtineti un amestec cremos, apoi adaugati treptat laptele si uleiul si amestecati rapid.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt, putina sare si framantati un aluat usor elastic care nu se lipeste de maini.
Pe o suprafata infainata intindeti aluatul intr-un dreptunghi cu o grosime de 5mm si il ungeti cu unt topit ( puteti folosi si ulei daca nu aveti unt).
Amestecati zaharul pudra cu cacao si cerneti peste aluat astfel incat sa fie bine acoperit.
Rulati usor mai strans si cu un cutit trecut prin faina taiati melci de aproximativ 2 cm grosime.
Puneti cuiburile sau melcii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coaceti la o temperatura de 180 de grade Celsius timp de 10-11 minute cu ventilatie. Daca aveti tipul de incalzire sus – jos sau cuptorul clasic dureaza 15 minute timpul de coacere. Melcii nu trebuie sa fie rumeni pentru ca nu vor fi la fel de pufosi.
Scoateti melcii pe o farfurie si ii pudrati cu zahar.
Sunt foarte fragezi si moi!
Sfat:
Puteti sa folositi si alte umpluturi cum ar fi gemul de prune fara zahar sau nutella.
Reteta este preluata de pe un blog maghiar.
Aveti mai jos un filmulet cu preprararea acestor cuiburi delicioase
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna, am facut in seara asta cuiburile cu cacao. Sunt bune la gust insa nu au crescut asa bine ca ale tale…Oare cum se pot pastra cateva zile sa nu se intareasca, in cutii metalice/plastic la temperatura camerei sau in frigider?
Multumesc!
Amalia
Eu as zice ca in cutie inchisa in camara.