Langosi

Dupa cum spuneam, prea buni, prea ca la tara :). Reteta este foarte simpla trebuie sa folositi doar ingrediente de calitate.

Ingrediente ( 15 buc ):

  • 600g faina alba
  • 200ml lapte
  • 200ml apa minerala
  • 1 ou 
  • 25g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • ulei

1. Punem drojdia la dospit cu o lingura de lapte caldut si o lingurita de faina.

2. Intr-un vas mai mare punem faina, oul, laptele si apa minerala. Adaugam si drojdia si framantam pana obtinem un aluat care se dezlipeste de pe peretii vasului. Atentie aluatul este mai moale.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca o ora. Eu ca sa fiu sigura ca nu e curent de aer rece il pun in cuptor ( bineinteles cu focul stins ).

3. Ungem cu ulei planseta de lucru, la fel si mainile si apoi impartim aluatul in 15 bucati. Lasam sa mai creasca inca 10 minute si apoi cu mainile unse de ulei intindem usor o bucata de aluat formand o placinta subtire.

Coacem in ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si alta si apoi scoatem langosii pe un servet de hartie.

4. Servim ca atare sau asa cum ne place noua cu smantana si cu branza rasa deasupra… si poate putin mujdei de usturoi :)

6 comentarii la „Langosi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.