Langosi

Langosi
Langosi

Langosi: dupa cum spuneam mai demult, prea buni, prea ca la tara. Langosii sau langosele, cum le zicea bunica, sunt niste placinte din aluat dospit peste care se pun tot felul de umpluturi, in special branza sau smantana si branza. Desigur, se pot pune si in interior, tot langosi se numesc.

Langosii se prepara foarte simplu, doar trebuie sa tineti cont ca aluatul este un pic mai moale. Reteta este foarte simpla, musai sa folositi doar ingrediente de calitate.

Ingrediente pentru reteta de langosi

(Pentru 15 bucati din aceste cantitati)

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte ( daca nu aveti lapte puteti inlocui cu apa)
  • 200 ml apa minerala
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • ulei

Cum preparam reteta de langosi?

1. Drojdia se freaca bine cu o lingurita de zahar, se adauga putin lapte cald si faina, se amesteca si se lasa la crescut la loc cald.

2. Intr-un vas mai mare punem faina, oul, laptele si apa minerala. Adaugam si drojdia crescuta si framantam pana obtinem un aluat care se dezlipeste de pe peretii vasului. Atentie, aluatul este mai moale.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca o ora. Eu ca sa fiu sigura ca nu e curent de aer rece il pun in cuptor (bineinteles, cu focul stins ).

3. Ungem cu ulei planseta de lucru, la fel si mainile si apoi impartim aluatul in 15 bucati. Lasam sa mai creasca inca 10 minute si apoi cu mainile unse de ulei intindem usor o bucata de aluat formand o placinta subtire.

Coacem langosii in ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si alta si apoi scoatem langosii pe un servet de hartie.

4. Servim ca atare sau asa cum ne place noua cu smantana si cu branza rasa deasupra… si poate putin mujdei de usturoi :)

Langosi
Langosi

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Langosi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.