Inghetata caramel


Pentru ca mi-am cumparat forme de inghetata am facut prima reteta pe anul asta.
Ingrendiente:

500 ml lapte
4 galbenusuri
120 gr zahar

Se amesteca galbenusurile cu zaharul , se adauga treptat laptele si se fierb pe foc mic pana se ingroasa. Separat se topesc 2 linguri cu zahar. Cand s-a caramelizat zaharul se adauga 2 linguri apa si se fierb pana rezulta un sirop. Acesta se toarna peste amestecul de lapte. Se lasa sa se raceasca si se pune in forme, apoi se baga la congelator cateva ore.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Inghetata caramel”

  1. BUNA ZIUA IMI PUTETI SPUNE SI MIE DE UNDE ATI ACHIZITIONAT ACESTE FORME MINUNATE DE INGHETATA? VA ROG…AS VREA SA-MI CUMPAR SI EU LE CAUT DE MULT SI NU PREA GASESC.
    MULTUMESC

  2. Ana Maria le-am cumparat acum un an din Kaufland, au fost la oferta si erau destul de ieftine … nu cred ca se mai gasesc acum ,ma uit daca merg pe acolo sau prin alte hypermarketuri si-ti scriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.