Friptura de vita in ulei

O reteta delicioasa de friptura, va asigur ca puteti sa o incercati cu succes, carnea este foarte frageda. Multa lume spune ” nu cumpar carne de vita ca oricum as gati-o iasa atoasa”. Va asigur ca am mai facut aceasta friptura de cateva ori si intotdeauna mi-a iesit frageda.Reteta ii apartine Adrianei Nicoleta o romanca stabilita in Italia.

Ingrediente:

  • 700g pulpa de vitel
  • 200 ml ulei de masline
  • suc de la o lamaie
  • sare
  • piper

Punem carnea intr-o oala mai groasa, condimentam cu sare si piper, adaugam sucul de lamaie si uleiul. Punem peste oala o hartie de copt, apoi capacul , apoi o greutate ( mojarul de granit de exemplu :)).
Lasam sa se gateasca la foc mic.
La mine au fost necesare 2 ore, am lasat-o sa se rumeneasca putin apoi am scos-o,
am taiat-o felii subtiri si am servit-o cu sosul ( uleiul ) ramas si cu legume.
Cred ca se poate face cu succes si in oala sub presiune ( kukta ).

3 comentarii la „Friptura de vita in ulei”

  1. Buna Amalia,
    Citesc de ceva timp blogul tau si vreau sa te felicit – imi place cum prezinti retele si mai ales diversitatea lor.
    Am o observatie la aceasta reteta :). Tu ai folosit pulpa de vitel, care, spre deosebire de vaca este mult, mult mai fraged. Cred ca este o diferenta mare intre vita si vitel (este mare diferenta chiar si intre vita si manzat).
    Cam atat :)
    Mult succes in continuare.
    Razvan

  2. Razvan multumesc mult pentru aprecieri, ma bucura cand cititorii isi aduc aportul la retetele postate :). Ai dreptate in ceea ce priveste carnea de vita, o sa modific chiar acum la ingrediente… sincer cred ca mi-a scapat :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.