Dovlecei orientali – reteta iraniana


Ce ziceti daca incercam o reteta mai putin cunoscuta si poate mai deosebita ? O am salvata de mult timp dar nu am incercat-o . Eu nu mananc carne miercurea si vinerea asa ca astazi fiind miercuri am zis ca trebuie sa incerc reteta.
Ingrendiente:
1 kg dovlecei
1 ceapa mare ( de preferat rosie)
2-3 catei de usturoi
250 ml iaurt gras ( 6% grasime)
ulei de masline
boia , menta uscata

Se taie dovleceii felii rotunde subtiri si se prajesc pe grill ( in reteta originala se prajeau in ulei si apoi se scoteau pe un servet absorbant ). Ceapa se taie solzisori si se prajeste , se adauga la sfarsit si usturoiul ( eu am pus usturoi verde) . Se pun pe un platou feliile de dovlecei apoi ceapa prajita, iaurtul si deasupra se presara boia si menta uscata.

Se serveste rece. Este foarte buna combinatia dovlecel-iaurt-menta.
Ei, cine se incumeta sa o incerce ? :))

Reteta este preluata de aici.

23 de comentarii la „Dovlecei orientali – reteta iraniana”

  1. are ceva daca nu am gasit iaurt asa gras???…mai mult de 3% nu am gasit …:(…sper sa iese bun si cu ce am cumparat eu…pupici

  2. Angela eu am cumparat din Auchan iaurt mai gras dar daca nu ai gasit incearca reteta cu ce iaurt ai cumparat tu , nu cred ca-i problema. Sa-mi scrii daca ti-a placut :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.