Ce ziceti daca incercam o reteta mai putin cunoscuta si poate mai deosebita ? O am salvata de mult timp dar nu am incercat-o . Eu nu mananc carne miercurea si vinerea asa ca astazi fiind miercuri am zis ca trebuie sa incerc reteta.
Ingrendiente:
1 kg dovlecei
1 ceapa mare ( de preferat rosie)
2-3 catei de usturoi
250 ml iaurt gras ( 6% grasime)
ulei de masline
boia , menta uscata
Se taie dovleceii felii rotunde subtiri si se prajesc pe grill ( in reteta originala se prajeau in ulei si apoi se scoteau pe un servet absorbant ). Ceapa se taie solzisori si se prajeste , se adauga la sfarsit si usturoiul ( eu am pus usturoi verde) . Se pun pe un platou feliile de dovlecei apoi ceapa prajita, iaurtul si deasupra se presara boia si menta uscata.
Se serveste rece. Este foarte buna combinatia dovlecel-iaurt-menta.
Ei, cine se incumeta sa o incerce ? :))
Reteta este preluata de aici.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O seara frumoasa iti doresc!
Hallo Amalia,
Autentisches Rezept. Asa se face in Persia. Ei pun numai Safran incä cä acolo este din Belsug.Are Gust foarte bun ( da nu pentru Oamenii care mänincä Vegetal din älalaltul).
Aratä faorte bine.
Salutäri Jacob
Deci, dupa ce am vazut reteta cu dovlecei si branzica, mi-ai facut pofta de dovlecei. Dar cum nu am avut branzica prin casa, am zis sa incerc altceva :))
Am facut 4 dovlecei pe grill, taiati in fasii subtiri, cu mioneza de usturoi, ca garnitura la cateva bucatele de carnita de porc facuta de asemenea pe grill. dovleceii sunt de-a dreptul delciciosi, si sunt surprinsa ca prietenul meu spune ca ii plac, pentru ca nu e adeptul legumelor :))
Si pentru ca am vrut sa profit de moment, azi am facut iarasi dovlecei pe grill, am prajit in putin ulei de masline fasole verde ( am avut o punguta congelata ) si le-am servit cu un sos facut din rosii coapte, pisate, amestecate cu usturoi. :| i-au placut FOARTE mult.
Cred ca il trec pe dovlecei iar zilele astea :))
App, de cateva zile tot caut creier :)) si nu am gasit. :(
Mi-ai facut asa o pofta de cand am vazut postul tau cu creierul prajit.. ca de atunci tot caut si degeaba. Cred ca din cauza caldurii nu se mai gaseste.
Hmmmm,AMALIA,suna tare bine …eu ador tot ce este cu dovlecei,am sa incerc reteta,te anunt cum a iesit,:))
Felicitari pt toate bunataturile!!
Pupicei!
destul de interesant mai ales ca ai pus feliile de dovlecel pe gril nu in ulei asa e mult mai sanatos.eu zic ca merita incercata.te pup amalia
Multumesc Vali :).
Jacob ma bucur ca recunosti reteta, sofranul e tare scump aici dar e bine de stiut.
Suzana al meu nu se atinge de ei numai daca este ceva carnita langa..merg foarte bine cu usturoi, eu mai am o reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei daca ai timp te rog sa te uiti peste ea, e foarte buna…vad ca i-ai combinat cu tot felul de legume , foarte bine tre sa fac si eu chestia asta… cat despre creier se gaseste destul de greu, atat la propriu cat si la figurat :)). te pup !
Mirela e interesanta sa stii dar mie mi-a placut mult , sper sa fie pe gustul tau :).
Alina e buna in zilele calduroase , foarte fresh .
eu vreau, eu vreau sa incerc reteta cu dovlecei! curand, fiindca mai am o portie de dovlecei umpluti, de ieri. iar ciprianul meu spune ca nu prea ii place leguma asta … hm, mofturosul! … asa ca o sa il las sa se relaxeze vreo doua zile cu friptane si apoi bum!! o portie de dovlecei a la amalia ! ;)) iamii!
Asa asa :)) al meu nu mananca decat pane … in rest cand cum dar numai ca garnitura la carne … bafta mare si sa-mi spui daca i-au placut !
Foarte bun trebuie sa fie. Si deasupra cu boia iute … yammy !
Luni vreau sa incerc si eu reteta aceasta. Imi pare tare apetisanta. Spune-mi te rog, coaja de la dovlecei o cureti sau i-ai copt cu totul? Eu de obicei curat dar am vazut ca ma nou se poarta sa il mananci cu totul.
Ala mi-a placut mult combinatia cu iaurt si menta.
DiAnais coaja am curatat-o…nu stiu daca se mananca cu tot cu coaja poate ne ajuta alte fete cu raspunsul … si eu am vazut retete in care erau cu coaja ( dar numai dovleceii aceia verzi).
Superba reteta, o s-o incerc curand. De fiecare data cand ma uit la retetele tale raman foarte placut impresionata. Si mi se face foame, chiar daca am mancat deja :)
Da, se pot folosi necuratati dovleceii, eu cand ii fac umpluti nu curat de coaja.
Emma chiar sunt curioasa daca iti place :), multumesc pentru raspuns.
Orice am facut din blogul tau a iesit supeeer. Asa ca esti sursa mea de inspiratie, chiar ma uitam la retetele noi postate :) Totul arata superb si sunt cu siguranta delicioase :)
Gata am comis-o! :)) E buna intradevar, desi nu am gasit menta asa ca nu am pus. Nu tocmai spectaculoasa, dar interesanta.
are ceva daca nu am gasit iaurt asa gras???…mai mult de 3% nu am gasit …:(…sper sa iese bun si cu ce am cumparat eu…pupici
Angela eu am cumparat din Auchan iaurt mai gras dar daca nu ai gasit incearca reteta cu ce iaurt ai cumparat tu , nu cred ca-i problema. Sa-mi scrii daca ti-a placut :).
imi place reteta si am s-o incerc sigur !