Dovlecei crocanti la cuptor


Eheeei cine e la dieta sa vina aici ! Am o reteta super slim :)).Am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu si am testat-o azi.Foarte buna si usor de facut.

Ingrediente:

  • aprox 1 kg de dovlecei
  • 250 ml iaurt
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pesmet
  • aprox 50 g branza telemea (eu am pus cas)

Punem cuptorul la temperatura mare si ne apucam de lucru pana se incalzeste.
Se spala dovleceii (de o vreme am renuntat sa-i mai curat de coaja) si se taie bastonase cat vreti voi de mari dar sa nu fie foarte groase. Se presara sare si se lasa 15 minute. Intre timp amestecam iaurtul cu uleiul si pesmetul cu branza rasa fin. Apoi scurgem apa lasata de dovlecei si ii stergem cu un servet absorbant.Ii trecem prin iaurt si apoi prin amestecul de pesmet si branza

si ii punem intr-o tava in care am pus hartie de copt.

Coacem la temperatura mare timp de 10-15 minute pana se rumenesc.

Servim neaparat cu un sos ( eu am facut sos de iaurt cu usturoi, reteta aici) pentru ca sunt destul de „uscati”.
Laura iti multumesc pentru reteta :)!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Dovlecei crocanti la cuptor”

  1. Ce minunatie! Imi ploua in gura de pofta… Mi se par foarte potriviti acum pe caldurile astea. Ii incerc si eu. Multumesc!

  2. Iti cer si tie parerea. Crezi ca vinetele ar merge facute asa? Ma rog, nu bastonase ci rondele.
    Si inca ceva. Tie pizza coapta in suportul cu trei tavi ti se coace uniform sau trebuie sa muti tavile intre ele ca sa se coaca?
    Multumesc!

  3. Lavinia nu vad de ce nu ar merge… eu zic sa incerci in cantitati mici ( eu asa fac) … sa-mi scrii cum ti-au iesit sa le incerc si eu . Cat despre pizza da, se coace uniform ( am cuptor electric si il pun pe ventilatie) atat ca la sfarsit le schimb intre ele sa se rumeneasca toate.

  4. Am incercat si eu cu vinete si nu am regasit nimic din gustul vinetei in acea rondea facuta ca si dovleceii. Daca iti plac vinetele, incearca vinete facute pe gratar – chiar si de aragaz- , pune deasupra un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi pisat si patrunjel. Ii spuneam si Mayei – care facuse si ea dovleceii si o intrebasem si pe ea de vinete.. ca vinetele facute ca mai sus sunt EXTRAORDINARE.
    O sa incerc data viitoare sa pun cuptorul pe ventilatie. Si celelalte mancaruri tot asa le coci? Pe treapta de ventilatie?
    Numai bine!

  5. Ok Lavi, vinetele le fac si asa , am o reteta asemanatoare aperitiv cu vinete si dovlecei. Ventilatia nu o folosesc decat cand am nevoie de temperatura mare si cand incalzesc cuptorul… sau la multi pizza :))

  6. Servus! As fi interesata de acel sos de iaurt cu usturoi, Amalia.Il ai postat pe undeva sau imi dai si mie aici reteta? Multam fain!Alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.