Cum vopsim ouale rosii natural

Cum vopsim ouale rosii natural

Eu sunt o traditionalista atunci cand vine vorba de mancarea gatita pentru sarbatori si in fiecare an de Pasti sau Craciun gatesc aceleasi retete cu aceleasi metode.

Una din ele este vopsitul oualor de Pasti, mie nu imi plac ouale vopsite in toate culorile si in fiecare an cele rosii au loc de cinste la noi pe masa. Cel mai simplu si mai sigur este sa le vopsesti cu foi de ceapa, am oroare de toti colorantii, mai ales cand le mananci si albusul este colorat.

Va scriu in cateva cuvinte reteta, nu are niciun secret si daca nu ati strans coji de ceapa nicio problema se gasesc la piata de vanzare in pungi.

Ce ingrediente folosim pentru ouale rosii vopsite natural?

Pentru 10-20 oua avem nevoie de:

  • coji de ceapa alba si rosie (nu le-am cantarit, insa au fost cam 100 g)
  • oua spalate bine si sterse
  • apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura sare

Oua de Pasti vopsite natural – mod de preparare

1.Punem apa la fiert intr-o oala mare impreuna cu cojile de ceapa, otetul , sarea si ouale. Lasam sa fiarba 10-13 minute.

Oua rosii 1

Oua rosii 2

2. Scoatem ouale cu o paleta, le punem intr-un cofrag sau pe un servet de hartie si apoi fiecare ou, cald il ungem cu o bucatica de slanina.

Oua rosii 2

Oua rosii 3

Le asezam intr-un cos si apoi cand se racesc le pastram la rece.

Oua rosii 4

Asta e tot, sa aveti noroc (la vopsit oua). :)

Sarbatori fericite!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Cum vopsim ouale rosii natural”

  1. Imi pare rau ca nu am descoperit acest articol mai devreme, dar cu siguranta voi incerca aceasta metoda anul viitor!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.