Cremes cu capsuni

 

Ceva dulce, ceva cu capsuni, ceva delicios pentru weekend si nu numai :).

Ingrediente:

  • 2 foi cremes
  • 8 oua
  • 1000ml lapte
  • 200g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 20 g gelatina
  • 500ml frisca
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • aprox 300g capsuni

Gelatina o punem la hidratat in 2 linguri lapte rece.

Separam galbenusurile de albusuri si le punem intr-o craticioara.

Adaugam zaharul si amidonul. Omogenizam bine si apoi adaugam treptat laptele si  punem totul la foc mic. Amestecam mereu pana ce incepe sa se ingroase apoi luam crema de pe foc si punem gelatina. Mai amestecam pana aceasta se dizolva si apoi lasam sa se raceasca.

Cand crema este rece adaugam albusurile batute spuma.

Punem o foaie de cremes apoi crema de oua si apoi jumatate din cealalta foaie zdrobita. Bagam prajitura la frigider si lasam sa se intareasca 2-3 ore.

Smantana pentru frisca o mixam si adaugam intaritorul. Daca folositi smantana neindulcita adaugati zahar, aproximativ 2-3 linguri.

Punem si capsunile taiate feliute si amestecam usor.

Scoatem prajitura de la rece adaugam amestecul de frisca si capsuni si presaram deasupra cealalta jumatate de foaie zdrobita.

Pudram cu zahar si servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.