Cornulete cu mere caramelizate si nuci


O reteta de sezon de care m-am indragostit din prima . Adica azi am copiat-o , azi am si
incercat-o :). Nu va mai scriu ca e simpla, o sa vedeti daca o incercati .

Ingrediente pentru 40 de bucati:

150g unt la temperatura camerei
100 ml ulei de floarea soarelui
1 ou
200 ml iaurt
500g faina
2 lingurite praf de copt

Pentru umplutura:
3 mere potrivite
1 cana de nuci tocate ( in reteta scria alune)
2 lingurite scortisoara
100g zahar
1 lingura apa

Mai avem nevoie de zahar pudra.

Prima data facem aluatul. Cernem faina intr-un vas mai mare, adaugam restul ingredientelor si framantam usor pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete . Dureaza cam 5 minute. Bagam vasul acoperit cu o folie la frigider pana preparam umplutura.

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita sau tigaie , punem zahrul si lingura de apa si lasam pana se caramelizeaza amestecand din cand in cand. Adaugam merele, scortisoara si nucile tocate. Amestecam 1 minut, pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in 5 bucati si fiecare bucata o intndem cu sucitorul si o taiem in 8. Punem putina umplutura si rulam (interesant mi s-a parut si modul de rulare).

Asezam cornuletele in tava una langa alta

si coacem la foc mic (in cuptorul preincalzit) timp de 20 minute pana se rumenesc frumos.

Lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Sunt foarte fragede si potrivit de dulci. Pun o poza si cu sectiunea.
Reteta este preluata de aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Cornulete cu mere caramelizate si nuci”

  1. Felicitari pentru cum arata blogul tau; ai facut schimbari ceea ce te ajuta sa gasesti ceea ce doresti sa gatesti mult mai repede; de mult timp vizitez pagina ta , mai ales ca sint departe de casa( USA) si tot ce am gatit sau am copt a iesit foarte bun si specific romanesc!!!!; iti doresc sa adaugi cit mai multe retete culinare pentru ca sint nemaipomenit de bune!!! Iti doresc, inca o data, felicitari si mult noroc!! Cu drag, Nicoleta

  2. la fel fac si eu, incerc tot ce e nou. Voiam doar sa spun ca nu sunt preferatele mele dar se pare ca sotului si copiilor le am placut foarte mult, dovada e bolul gol.

  3. am facut si eu aceste cornulete si sunt foarte bune, foarte pufoase ; prietena mea mi-a cerut reteta; am adaugat doar 50g zahar la aluat ; in rest am respectat reteta ; le-am copt la cuptor electric in jur de 20- 25 minute la 150 ° C ; Amalia ma bucur mult ca ti-am descoperit site-ul (si sotul meu la fel :) ) caci faci multe retete care imi amintesc de copilarie ; pupici dulci de la o clujanca din Franta

  4. Amalia,dar tu esti rusoaica?Ca nu imi pot explica povestea asta cu retetele preluate de pe site-uri rusesti.Tare mi-as dori sa pot si eu,rusa am facut in scoala,dar nu atat incat sa inteleg tot ce scrie acolo.Pe youtube mai urmaresc si eu niste vlogeri culinari rusi.La ingrediente ma descurc ,inteleg,dar cam atat.Mai departe ma ajut de video.
    Rusii au retete bune,intr-adevar,la placinte,dulcegarii nu stau rau deloc.
    Acum ,cu radacini rusesti,sau fara,eu oricum te urmaresc cu drag.

    1. :)) nu dar cunosc cateva cuvinte ce-i drept…ma ajuta google translate si experienta in gatit :)). Dac reusesc sa traduc ingredientele restul e floare la ureche . Multumesc pentru incredere si toate cele bune!

  5. Am inteles,e bine daca e floare la ureche.:))))))))))))))
    Google translate nu traduce bine,are nevoie de o imbunatatire.Mai degraba ne bazam pe logica noastra.:))))))))))))
    Se pare ca oamenii pot fi niste internationali fara a fi multilingvi.E de bine.;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.