Cod cu sos de ciuperci

Ingrediente:
1 kg cod (file),
1 lingura zeama de lamaie,
sare, 1 varf de cutit piper alb,
2 cepe mici,
40 g unt,
250 g ciuperci,
1/8 l apa,
1 pahar vin alb sec, 30 g faina,
1/8 l smantana acrisoara,
1/2 legatura marar, felii de lamaie.

Mod de preparare:
Se spala fileurile de peste, se zvanta cu un stergar de bucatarie, se taie bucati mai mari, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
Se toaca ceapa si se caleste in untul incins. Se adauga ciupercile taiate felii mai groase, apoi bucatile de peste si se dunstuiesc toate, circa 5 minute, amestecand cu grija.
Se toarna deasupra apa si vinul si se lasa sa fiarba, cu capac, 20 de minute. Se scoate pestele si se pune deoparte, la cald, si se incorporeaza in sosul din cratita faina amestecata cu putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mai mare, aproximativ 8 minute, se adauga smantana si se gusta sosul de zahar, sare si piper. Se aseaza pestele pe un platou, se acopera cu putin sos, iar restul de sos se serveste separat. Se garniseste cu marar tocat si felii de lamaie si se serveste cu cartofi fierti, natur.









 



 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Cod cu sos de ciuperci”

  1. Foarte frumoas arata! Pot sa spun ca de vreo ora tot navighez pe acest site si nu ma pot opri din citit (si din salivat, dealtfel). Nu sunt experta in artele culinare, insa imi place la nebunie modul in care explicati – totul pare atat de simplu! Faptul ca adaugati si poze, e cu atat mai bine. Va multumesc pentru minunatele retete!

    1. Draga Elena o sa vezi ca daca incerci retetele sunt foarte simple ! Astept sa-mi scrii ce reteta ai incercat :)… si bineinteles daca ti-a iesit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.