Chiftele din peste


Azi am avut chef de peste, desi duminica gatesc ceva mai consistent. Am renuntat la clasicul peste la tava cu legume si m-am hotarat sa fac cateva chiftelute. Portia este pentru 2 persoane.
Avem nevoie de :
2 fileuri de peste
1 ou
2-3 fire de patrunjel
1 felie de paine
1 lingura pesmet
1 ceapa mica tocata
sare, piper, faina alba

Fierbem fileurile, apoi le zdrobim si le amestecam cu ceapa, patrunjelul verde tocat marunt,painea inmuiata in apa si stoarsa bine, ou, pesmet, sare , piper.

Amestecam bine apoi facem chiftelute pe care le dam prin faina si le prajim in ulei fierbinte.

Scoatem chiftelutele si le servim cu sos , orez sau cartofi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Chiftele din peste”

  1. Interesant…nu am mancat niciodata si asi vrea sa le incerc si eu.
    Pot sa te bag si eu in lista mea de retete delicioase??pupici si spor la gatit papica buna

  2. Desigur…si eu te-am trecut pe listuta mea care pe zi ce trece devine tot mai lunga :). Sper sa incerci reteta, merge repede.

  3. Indraznesc sa comentez ideea retetei si sa te intreb daca nu cumva e mai bine ca fileurile sa fie tocate la robot crude sau date prin masina, ca sa nu se piarda din gustul lor, fierbandu-le si arucand apa.

  4. Hey nu-i nicio problema orice idee e bine venita :), eu asa am avut reteta si am mai avut una in care scria ca se fierb in lapte dar mi s-a parut prea prea :) . Oricum o sa incerc si varianta „cruda” sa vedem cum iese .

  5. Buna ziua tuturor cititorilor. Din intamplare am gasit aceste retete de aperitive care m-au impresionat enorm.Ma bucur ca se gasesc persoane cu idei de genul asta de la care putem invata si noi. Referitor la chiftele din peste : si eu fac de Multi ani si folosesc ori peste file congelat ori stiuca proaspata cand am ocazia sa o gasesc.Eu pun pestele crud , taiat marunt sau dat prin Masina de tocat la care adaug o cepa marunta,putin usturoi,cateva ciuperci taiate si ele marunt sau date prin Masina de tocat si cascaval ras, sare , piper , patrunjel sau marar. Le dau forma rotunda si le prajesc in ulei incins . Pana acum am avut cu aceste chiftele succes si intara si aici unde locuiesc. Va doresc o zi buna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.