Crap cu legume la cuptor


Personal imi place la nebunie carnea de peste mai ales daca este prospat prins. Am primit un crap prins in Mures, deci cu carne dulce si nu cu iz de mal ca si cei din lacuri si l-am preparat dupa o reteta simpla de sezon.
Ingrendiente:
1 crap ( aprox 1-2 kg)
1 ceapa mare
1 morcov
1 lamaie
1 ardei gras
sare, piper
Se curata pestele se spala bine.

Legumele le taiem felii. Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.


Pestele il condimentam cu sare si piper si il punem peste stratul de morcovi. In interior punem 2-3 felii de rosii , 1 felie de ceapa si 2 felii de lamaie.

Restul legumelor le asezam frumos pe langa peste si deasupra.Stropim cu putin ulei de masline si bagam la cuptor pentru aprox 30 min.

Incercati cu o furculita, daca intra usor in carne inseamna ca este facut.

Serviti cu mujdei de usturoi si mamaliguta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


11 comentarii la „Crap cu legume la cuptor”

  1. Buuuna reteta!
    Exact ce-mi propusesem si eu sa gatesc, un crap la cuptor, dar inca n-am apucat.
    Acum am de unde sa ma inspir.

  2. Faci niste poze foarte artistice, ca de revista. Parca simt si mirosul mancarii…
    Esti pe blogul meu la favorite.

  3. Cristina iti multumesc, sa stii ca nu am un aparat foarte performant dar am lumina naturala din plin. Primele poze le-am facut cu telefonul mobil… daca ai stii cum aratau… oricum cuvintele tale ma ajuta foarte mult. Te pun si eu pe lista mea de culinarese favorite !

  4. Didona esti tare draguta, am tras cu ochiul la blogul tau , ai dreptate cu hribii, d-mi voie sa te adaug pe lista mea de favorite.

  5. Amalia, ce as mai vrea si eu un crap… imi ploua in gura cand vad poza de mai sus. Mai ales dupa ce am dat un esec spectaculos aseara cu doua mancaruri de peste, care erau doar „mancabile”, nimic mai mult, cu atat mai mult laud crapul tau.

  6. Roxana imi pare tare rau ca nu ti-a iesit ce ti-ai propus mi se intampla si mie, mai ales cand fac mai multe mancaruri odata.Poti sa incerci reteta mea, nu ai cum sa dai gres, e foarte simpla. Te pup !

  7. amalia chiar gatesti super!!!

    O sa am ce sa ii gatesc iubitului meu, care este un gurman:) Ms frumos de retete!

    Te-am adaugat in blogroll pt ca meriti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.