Dorada sub crusta de sare

Sambata am avut un invitat , mare gurmand si bucatar care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste. Reteta este incredibil de usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa. Este prima data cand am mancat dorada si pot sa va spun ca are un gust extraordinar.

Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).

Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 – 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).

Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .

Se curata de piele si oase si se serveste cu granitura adecvata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


29 de comentarii la „Dorada sub crusta de sare”

  1. dar totusi am o intrebare,Amalia,
    pui sare si in tava? sub peste? sau doar deasupra lui? eu am pus si sub peste pt ca nu vroiam sa se lipeasca

  2. daca inauntrul doradei puneti si niste morcov telina ceapa ,2sau 3 catei de usturoi o foaie de dafin un pic de rozmarin toate tocate maruntel,si apoi o felie de portocala,va asigur ca gustul este mult mai bun……..

  3. Eee deja e alta reteta :). Din cate stiu dorada sub crusta de sare se face asa simpla dar o sa incerc si varianta propusa de tine . Multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.