Dorada sub crusta de sare

Sambata am avut un invitat , mare gurmand si bucatar care mi-a impartasit aceasta reteta cu peste. Reteta este incredibil de usoara, nu iti trebuie decat 2 ingrendiente: peste ( dorada) si sare grunjoasa. Este prima data cand am mancat dorada si pot sa va spun ca are un gust extraordinar.

Cum procedam: curatam pestele bine de intestine si eventuala grasime , il spalam si il stergem cu un prosop uscat. Il punem in tava si il acoperim cu sare grunjoasa ( pentru 3 pesti avem nevoie de 1 kg de sare).

Bagam la cuptor pentru aproximativ 30 – 40 minute( veti observa ca sarea se coloreaza in maroniu).

Scoatem de la cuptor , spargem usor crusta de sare si mutam pestele pe o farfurie .

Se curata de piele si oase si se serveste cu granitura adecvata.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


29 de comentarii la „Dorada sub crusta de sare”

  1. Razvan acum am vazut ca am uitat sa scriu, da trebuie curatat de solzi si nu, nu se intoarce pe partea cealalta :) Sper sa nu fi intarziat cu raspunsul.

  2. Nu are gust sarat, isi „ia” sare exact cat are nevoie, practic invelisul de sare este asa…nu stiu cum sa-ti explic ca si cum o coci intr-un vas de sticla, se incinge, dar nu se arde :) nu stiu daca m-ai inteles …ideea e ca eu as incerca si cu alt peste numai ca nu am mai cumparat in ultimul timp .

  3. Intr-adevar nu e sarat asa cum ma temeam. Pentru cei care nu au gatit inca: incercati sa va imaginati un peste mai bun decat orice peste… e dorada pe pat de sare!!! Pana acum eu eram mare iubitoare de pastrav afumat in crengute de brad dar cred ca dorada pe pat de sare il intrece. Scuze daca fac pofta vreunui pofticios :)

  4. Cand am facut reteta postata am servit cu orez si legume, altadata cu cartofi natur. Sper sa incerci reteta , astept sa-mi scrii cum ti-a iesit !

  5. Am lucrat la un restaurant cu specific de peste in Italia si va spun, dupa rombul la plita, dorada in sare era cel mai cerut, foarte apreciat de clienti. Am sa il incerc si eu acasa, cu manuta mea:)

  6. Eileen,prietenul meu tot in Italia a mancat dorada gatita asa… daca ai si poti sa-mi scrii si alte retete cu peste m-as bucura foarte mult :).O seara placuta iti urez !

  7. Anonim sa va fie de bine ! Am vazut undeva la o emisiune ca sarea se amesteca cu albusuri de ou batute spuma pentru a forma o crusta mai tare … coada si capul cica nu se acopera cu sare.

  8. este prima data cand am pregatit dorada ( de fapt asa ti-am descoperit blogul…cautand reteta de dorada) si mi-a placut foarte mult.eu am servit-o cu garnitura de cartofi natur si masline kalamata din cele maronii! mi-a placut ffff mult combinatia.este un peste super! f bun si pentru copii ca nu are oase mai deloc( baietelul meu mananca si la gradi dorada si a mancat si acasa evident.
    esti foarte priceputa, felicitari!
    Alina,Pitesti

  9. Draga Alina maslinele kalamata sunt preferatele mele :). Ma bucur ca ti-a placut reteta, mai am o reteta cu dorada, poate o incerci :).

  10. dar totusi am o intrebare,Amalia,
    pui sare si in tava? sub peste? sau doar deasupra lui? eu am pus si sub peste pt ca nu vroiam sa se lipeasca

  11. daca inauntrul doradei puneti si niste morcov telina ceapa ,2sau 3 catei de usturoi o foaie de dafin un pic de rozmarin toate tocate maruntel,si apoi o felie de portocala,va asigur ca gustul este mult mai bun……..

  12. Eee deja e alta reteta :). Din cate stiu dorada sub crusta de sare se face asa simpla dar o sa incerc si varianta propusa de tine . Multumesc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.