Tiramisu cu capsuni

tiramisu-cu-capsuni-amalia-1

Tiramisu, prajitura indragita de toata lumea pentru gustul unic ce nu-l gasiti in alte deserturi, are multe multe variante, eu le ador pe toate, fie ca este vorba de varianta fara oua sau varianta cu fructe, imi plac toate.

Tiramisu cu capsuni este un desert suculent, recomandat in zilele calduroase și mai ales în sezonul capsunilor.  Se face foarte usor, singura problema este ca trebuie sa-l lasati minim 8 ore la frigider ca sa fie numai bun de servit. Eu desigur cu doi mancaciosi mici l-am inceput dupa 3 ore de stat la frigider ca na asa e la noi, pofticiosi :)

Tiramisu cu capsuni nu contine cafea, aceasta este inlocuita de un piure de capsuni care ii da o aroma deosebita.

Cea mai grea este asteptarea pentru ca trebuie sa-l tineti la rece cateva ore dar daca il faceti seara , il puteti servi cu multa pofta a doua zi.

Cateva mici sfaturi care va ajuta sa obtineti un tiramisu cu capsuni perfect:

  • puteti folosi si zmeura sau fragute sau alote fructe de padure
  • pentru ca piure-ul de fructe este mai grosut trebuie sa tineti cateva secunde piscoturile in el, acestea se vor imbiba mai bine.
  • folositi un vas adecvat, al meu a avut 20×25 cm, in functie de marimea vasului toramisu poate avea doua sau mai multe straturi, recomandat este sa aiba 2 straturi de piscoturi
  • mascarpone trebuie sa fie la temperatura camerei
  • vasul in care bateti spuma de albusuri trebuie sa fie perfect uscat

tiramisu-cu-capsuni-amalia-2

Tiramisu cu căpșuni

Ingrediente 8 portii:

  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 160g zahar fin
  • 500g branza mascarpone la temperatura camerei
  • 250g piscoturi Savoiardi

Pentru inmuierea piscoturilor:

  • 300g capsuni bine coapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 1,5 lingurite de alcool dulce de preferat de fructe (lichior, visinata, vin de marsala) puteti sa-l inlouciti cu apa

Pentru decor:

  • cacao
  • aproximativ 200g capsuni

Pentru inceput preparati piure-ul de capsuni:

Puneti capsunile , zaharul , sucul de lamaie si alcoolul sau apa si mixati pana obtineti un piure curgator.

tiramisu-cu-capsuni-amalia-3

Separati galbenusurile de albusuri

Puneti galbenusurile intr-un bol si adaugati 120g zahar din cele 160g .

Mixati pana zaharul se topeste si compozitia creste in volum,

Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare si adaugati restul de zahar si mixati pana ce acesta se topeste.

In amestecul de galbenusuri adaugati smantana mascarpone si amestecati usor cu un tel sau o lingura pana ce se incorporeaza.

Apoi adaugati spuma de albusuri si la fel amestecati usor pana se incorporeaza. Crema ar trebui sa fie grosuta si pufoasa.

tiramisu-cu-capsuni-amalia-4

tiramisu-cu-capsuni-amalia-5

Pentru asamblat asa cum am spus folosim un vas de 20x25cm.

Punem pe fundul vasului putina crema

Trecem fiecare piscot prin piure-ul de capsuni, il lasam mai mult sa stea pentru ca se imbiba mai greu ( cam 3-4 secunde) apoi le asezam unul langa altul in tava.

Punem jumatate de crema si o intindem usor, apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in piure-ul de capsuni.

Apoi punem cealalta jumatate de crema si dam vasul la frigider 4-8 ore.

tiramisu-cu-capsuni-amalia-6

tiramisu-cu-capsuni-amalia-7

 

tiramisu-cu-capsuni-amalia-9

Inainte de servire pudram cu cacao.

Sfat:

Daca sunteti incepatoare si credeti ca nu o sa nimeriti consistenta cremei, puteti sa-l montati direct in pahare sau cupe, va fi la fel de gustos dar cu o nota mai eleganta.

Din pacate doar o poza am cu sectiunea dupa 3 ore de stat la frigider.

tiramisu-cu-capsuni-amalia-10

Reteta este preluata de pe un blog polonez.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.