Cele mai bune supe in optiunea copiilor mei sunt cele de pui cu multe legume, la mare concurenta dealtfel cu supele creme. Si nu vreau sa-i contrazic pentru ca si mie imi plac foarte mult, plus ca se fac usor si rapide.
Supa de pui cu branza este o varianta pe care am vazut-o destul de des pe alte bloguri, arata atat de bine incat am zis ca e musai sa o incerc. Si pot sa spun ca bine am facut, este foarte buna, nu va inchipuiti ce gust bun are de la branza mai exact de la branza topita. In plus ca si aroma si culoare am adaugat putin turmeric.
M-as bucura sa incercati reteta pentru ca este chiar una reusita pe care cu siguranta o sa o repet. Este o reteta pe care o recomand in special in anotimpul racoros, supa e consistenta si merge de minune servita cu mult patrunjel verde.
Dar haideti sa vedem reteta
Supă de pui cu brânză
Ingrediente:
- 400g piept de pui ( eu am avut si doua bucati de spate de pui , le-am adaugat dar nu e obligatoriu)
- 1 radacina morcov
- 1/4 telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa alba mica
- 2 linguri orzo sau paste mici
- 3 cartofi mai mici
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingurita oregano
- 50g unt
- sare, piper
- 1/4 lingurita turmeric
- 100g branza topita
- 1 legatura mica de patrunjel tocat
Pentru inceput curatam zarzavatul si-l tocam cubulete, ceapa o tocam marunt.
Prajim zarzavatul si ceapa impreuna cu frunzele de dafin in unt, apoi adaugam oregano, turmericul si pieptul de pui taiat cubulete.
Adaugam sare aproximativ o lingurita, 2 litri de apa si lasam supa sa fiarba la foc mic 20 de minute.
Adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si orzo.
Mai lasam supa sa fiarba inca 15 minute.
Stingem focul si adaugam branza topita si amestecam pana ce se dizolva.
Condimentam cu sare si piper daca e cazul si adaugam patrunjelul verde tocat.
Servim supa fierbinte.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]