Su-per bu-ne, super simple ! Aluatul se face foarte usor, nu necesita timp de dospire si este foarte fraged.
Ingrediente (aprox 20buc):
- 250g branza de vaci
- 2 oua
- 100g zahar pudra
- 100ml ulei
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- 300g gem acrisor mai tare
Branza, uleiul, zaharul, ouale si un varf cutit sare se mixeaza intr-un bol inalt pana se omogenizeaza bine( eu am folosit lingura de lemn pentru ca dormea Adrian ).
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat usor elastic ( 5-10 min).
Se intinde pe planseta tapetata cu faina o foaie de aprox 1cm.
Se unge cu gem, se ruleaza usor si apoi se taie rondele de aprox 1-1,5 cm ( se taie putin mai greu, apasati lama cutitului pe aluat, apoi dati forma rotunda cand le puneti in tava).
Se coc in cuptorul incins la 200gC timp de 15-20 min.
Se servesc pudrate cu zahar.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru
Sfat:
Cred ca se pot umple si cu crema de ciocolata sau nuca amestecata cu zahar.
Reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Intr-adevar acesti melcisori,care se pot umple si cu fructe proaspete sau congelate,in afara de gem sunt deliciosi.Va felicit pentru retetele minunate pe care ni le oferiti si va multumesc.
Cu stima,
Olivia
Buna idee :), va multumesc mult pentru aprecieri… multe retete sunt preluate de pe alt site-uri… le aleg pe cele mai rapide :)
Chiar ca super simple….As incerca si eu cu gem de caise, ca-i preferatul fiului.
Zi frumoasa!
De caise a fost si al meu doar ca putin mai acrisor :) Astept sa-mi scrii daca ti-au placut :)
Delicios, dar sa stii ca eu am folosit branza de oaie si a iesit foarte bun.
.. Amalia…urmarim de mai mult timp posturile tale ! Cred ca sunt geniale spiralele, o sa le incercam si noi ! Multumim
Arata destul de bine, insa mi-ar place foarte mult ca aceste minunate spirale sa fie si intr-o versiune mai mini, cred ca ar parea mai mult decat magica.
Daca nu te superi ca te intreb, nu ai probleme cu google datorita faptului ca preiei continut, ai verficat daca continutul este 100%unic?
Buna, Amalia! le-am facut s mi se par deliciose.
buna!
le-am facut si eu!
scuze…
as mari cantitatea de zahar…nu mi s-au parut suficient de dulci…
si as micsora timpul de coacere…maxim 15 min as zice…eu am cuptor clasic de aragaz!
in rest…sunt bune!
Foarte bune au iesit!!! n-am rezistat tentatiei si am facut doar cateva cu gem. Restul …cu nuca+zahar+scortisoara, rahat, cocos, telemea. O nebunie!!! Voi incerca si cu fructe sau cu mac. Foarte bun aluat! Multumesc, Raluca
au fost delicioase! am facut cateva cu gem si cateva cu miere …si s-au papat toate. Reteta e buna si f usoara.
Daaa si mie imi plac foarte mult…o sa le incerc cu nuca
Se poate folosi branza philadelfia??
Nu imi place alta branza…
Mersii
Da, se poate.
Hi hi … le-am facut azi! Sunt absolut delicioase, reteta e super ieftina si simpla, doar ca enervantul meu de cuptor arde :-( si s-au cam „brunetit” dedesubt … dar sunt bune si asa. Ca veni vorba, o sugestie pt cuptor, ca sa nu mai arda ?