Prajitura cu branza Arlechino

 Prajitura asta se inscrie cu succes pentru mine in top 3 prajituri cu branza ! Va invit sa o incercati si voi pentru ca este vesela, colorata, gustoasa, plus ca se face rapid… dar sa lasam faptele sa vorbeasca si cum  zice un baiat simpatic „sa trecem la treaba!” :).

Pentru inceput va recomand sa dublati cantitatile deoarece portia este destul de mica, pentru o tava 20×30.

Ingrediente pentru tava 20×30 sau tava rotunda cu diametrul 20cm:

Pentru baza:

  • 2 oua mari sau 3 mai mici
  • 100g zahar tos
  • 65ml lichior de ou ( puteti inlocui cu lichior de ciocolata, eu nu am avut deloc si am pus visinata )
  • 60g unt topit
  • 140g faina
  • 9g praf de copt
  • 50g nuci macinate ( alune, migdale )

Pentru grilaj:

  • 250g branza de vaci
  • 1 ou
  • 30g zahar pudra
  • 20g budinca de vanilie ( atentie la gramajul de pe plic:))

Ouale cu zaharul si lichiorul se mixeaza bine, (cam 10 minute,nu-i neaparat sa se topeasca zaharul), se adauga untul topit.

Faina o amestecam cu praful de copt si nucile macinate si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de ou.

Punem hartia de copt in tava si turnam compozitia de blat.

Branza de vaci, zaharul pudra, oul si praful de budinca le amestecam bine si apoi le punem intr-un pos de ornat si turnam in forma de grilaj peste blat. Puteti folosi o punga de plastic pe care o taieti la un capat.

Coacem in cuptorul incins la 180grade C, timp de 20 min.

Pentru mai multa siguranta faceti proba cu scobitoarea. (In reteta originala scria 30-40min dar la mine s-a copt in 20).

 Servim calda pudrata cu zahar.

Reteta am preluat-o de pe gotovim-doma.ru, site de care m-am indragostit realmente :), probabil si pentru faptul ca nu am timp sa navighez si pe alte site-uri.

 

Observatii:

Nu stiu cu ce s-ar putea inlocui lichiorul, ar fi bine sa nu renuntati la el deoarece sunt convinsa ca da o aroma deosebita prajiturii… eventual in cel mai rau caz sa-l inlocuiti cu 2 linguri smantana sau iaurt.

16 comentarii la „Prajitura cu branza Arlechino”

  1. Buna Amalia, tocmai am terminat prajitura – f buna si f usor de facut – insa blatul nu a primit culoarea maronie din pozele tale. Ai pus cumva si cacao? Multumesc mult pentru reteta :-*

  2. Buna Amalia , nu cumva trebuie prajita nuca pentru a da culoare?
    Felicitari pentru site. E superb, chiar sambata am mai facut o prajitura ” Deliciu ” de la tine si nu a mai apucat duminica, s-a topit.

    1. Eu nu am prajit nuca inainte, dar cred ca da un gust mai bun daca se prajeste … te rog sa-mi scrii daca incerci prajitura ce culoare a avut :)

      1. Am facut prajitura si a iesit exact asa. Nu am avut lichior de oua si am pus angeli de cirese. A iesit foarte buna . Am sa o mai repet.

  3. Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    În această săptămână „fritters dovleac reteta” şi săptămâna următoare „Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?

    În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător

    ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
    drăguţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.