Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla cu hrean este una de a dreptul minunata! Bunica o prepara in post si o mancam cu fasole batuta, de atunci o mananc mereu, obisnuiesc sa cumpar mai multa sfecla, sa o prepar asa si apoi sa o pastrez la borcan. Probabil ca stiti, sfecla rosie este excelenta pentru organism, are multiple propritati benefice, asa ca nu doar pentru gust merita sa o incercati. Si daca o mancati cu fasole sa stiti ca-si pastreaza la fel de bine proprietatile :)

Se face foarte usor si este ieftina si o recomand in orice sezon dar parca cel mai bine merge in sezonul rece .

Ingrediente:

  • 2 kg sfecla rosie
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri otet sau suc de lamaie
  • sare
  • 1 buc hrean sau optional chimen

1. Spalam bine sfecla de pamant si o punem la fiert la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore. Probam cu furculita si daca intra usor inseamna ca este fiarta.

2. O strecuram sub jet de apa rece, o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare intr-un castron de inox sau sticla.

3. Hreanul se curata si se da pe razatoarea mica. Atentie e foarte iute .Eu am pus cam 3 linguri de hrean ras. Daca va place mai iute suplimentati :).

4. Adaugam zahar, otet si sare. Cantitatile de mai sus sunt aproximative, fiecare pune dupa preferinta, mai dulce, mai sarat sau mai acru.

Pastram la rece intr-o caserola acoperita sau in borcane.

Este foarte buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.