Salata de sfecla rosie cu hrean

 

O salata care noua ne place mult si pe care o prepar mai des in anotimpurile in care nu se gasesc verdeturi proaspete. 

Se face foarte usor si este ieftina.

Ingrediente:

  • 2 kg sfecla rosie
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri otet sau suc de lamaie
  • sare
  • 1 buc hrean sau optional chimen

1. Spalam bine sfecla de pamant si o punem la fiert la foc mic timp de aproximativ 1-2 ore. Probam cu furculita si daca intra usor inseamna ca este fiarta. 

2. O strecuram sub jet de apa rece, o curatam de coaja si o dam pe razatoarea mare intr-un castron de inox sau sticla.

3. Hreanul se curata si se da pe razatoarea mica. Eu am pus cam 3 linguri de hrean ras. Daca va place mai iute suplimentati :). 

 

4. Adaugam zahar, otet si sare. Cantitatile de mai sus sunt aproximative, fiecare pune dupa preferinta, mai dulce, mai sarat sau mai acru. 

Pastram la rece intr-o caserola acoperita sau in borcane.

Este foarte buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.