Salata de ciuperci cu maioneza de post

 O salata foarte simpla pe care am preparat-o vineri in special pentru a incerca maioneza de post.

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon
  • 200 ml apa
  • 2 linguri de faina (rase)
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 catel de usturoi
  • sare

1. Ciupercile le spalam bine si apoi le fierbem. Daca va grabiti puteti sa folositi o conserva mare de ciuperci.

2. Amestecam apa cu faina si le punem la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca si adaugam mustarul si putina sare apoi treptat uleiul amestecand ca si la maioneza in acelasi sens.

3. Ciupercile le stoarcem bine de apa si le taiem feliute.

4. Amestecam ciupercile cu maioneza si adaugam usturoiul zdrobit.

Servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.