Cele mai usoare salate sunt desigur cele cu multe verdețuri, totul este sa stim cum sa le combinam si sa alegem dresingul potrivit. Despre rucola stiti poate ca este foarte sanatoasa dar va ganditi probabil cum sa o si integrati in diferite preparate. Eu o consum destul de des si pot sa spun ca sunt prietena cu ea, sper ca si voi sa o folositi mai ales ca se gaseste peste tot.
Salata cu rosii, rucolla si rodii este un preparat usor, rapid si poate fi servita ca atare sau cu o carne slaba la gratar in cazul nostru aripioare de pui. Ce mai are in plus? Nuca , care ii ofera un plus de gust si de proteine. Va asigur ca nu aveti nevoie de altceva langa ea, este foarte buna gustul acrisor de rodie compenseaza tenta usor amaruie a frunzelor de rucola. Reteta am vazut-o pe youtube si mi-a atras atentia tocmai pentru că este foarte usor de preparat si pentru ca are in componenta rodie. Atat ca am avut ghinionul sa nimeresc un fruct nu foarte copt dar asta poate nu trebuia sa va mai scriu :)
Salată cu roșii, rucolla și rodie
Ingrediente 2 portii:
- 100g rucolla
- 2 rosii
- 150g castravete proaspat
- 1/2 de ceapa rosie
- aproximativ 100g nuca
- sucul de la o jumatate de lamaie
- sare
- 2-3 linguri ulei de masline
Rucolla o taiem marunt, castravetele il curatam de coaja si il taiem cubulete, ceapa la fel, rosiile le taiem cubulete, nuca o tocam cu un cutit.
Le punem toate intr-un bol, impreuna cu samburii de rodie si adaugam sucul de lamaie, sare si putin ulei de masline si amesteca usor. Servim imediat.
Puteti sa le taiati toate si sa le pastrati la rece si apoi inainte de servire sa adaugati dresingul.
Si probabil o sa ma intrebati si de aripioare pentru ca apar in poza asa ca va scriu cum le-am preparat.
Le-am spalat bine, le-am sters cu un prosop de hartie si le-am condimentat cu sare, piper, sumac si boia afumata. Apoi am pus putin ulei de masline si si le-am amestecat bine sa se unga peste tot cu condimente. Daca nu aveti sumac ( eu am cumparat din kaufland) folositi suc de lamaie.
Le acoperiti si le pastrati la rece 3-4 ore sau de pe o zi pe alta apoi le prajiti la gratar. Eu le-am facut pe grill-ul de la aragaz, acela cu gaura in mijloc si capac.
Servim salata cu carnea la gratar.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]