Vinetele se pot prepara intr-o multitudine de feluri trebuie doar sa stiti cum sa le alegeti si bineinteles cum sa le preparati. De preferinta se aleg vinetele lucioase si usoare ca greutate. Daca aveti noroc o sa fie albe si cu putini samburi. Daca nu, asta este, cumparam din hypermarket cele straine, rar se intampla sa dam gres. Dar ce-ar fi viata fara riscuri, o chestiune monotona si clar noua nu ne place asta. Cel putin in bucatarie :)
Dar nu despre asta vroiam sa va scriu ci despre reteta de rulouri cu vinete. Este o reteta de vara, usoara atat ca mod de preparare cat si ca numar de calorii.
Ingrediente:
- 1 vanata mare
- 250g branza de vaci
- 250g mozarella sau alta branza „curgatoare”
- 4 roșii mari coapte sau o conserva de rosii decojite
- 1-2 catei de usturoi
- frunze de busuioc
- putin ulei de masline
- parmezan ras
- sare
1. Vanata o spalam si o stergem apoi o taiem felii (in lungime) de 3-4mm grosime. Le ungem cu putin ulei de masline si le prajim rapid la gratar.
2. Rosiile le decojim si le dam pe razatoare, usturoiul il tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o tigaie adaugam usturoiul, lasam foarte putin cateva secunde apoi adaugam rosiile. Punem si putin busuioc, sare si lasam sa scada la foc mic pana se ingroasa.
3. Branza de vaci o zdrobim cu o furculita, adaugam cam 2 linguri rase de mozarella si 1 lingura de parmezan. Bineinteles si putina sare.
4. Pe fiecare felie de vanata punem branza putin busuioc ( daca aveti proaspat atunci o frunza de busuioc) si rulam.
Intr-o tava termorezistenta punem jumatate din sosul de rosii, asezam rulourile de vinete apoi punem cealalta jumatate de sos de rosii. Radem restul de branza deasupra sau daca aveti parmezan puneti un strat generos de parmezan ras.
5. Bagam tava la cuptor la 180g C timp de aproximativ 30 de minute.
Servim atat calde cat si reci sunt la fel de bune!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]